Van der Poel moet wachten op oversteek

LELYSTAD
Het is nog onduidelijk wanneer Ralf van der Poel uit Lelystad het Kanaal over gaat zwemmen. De weersomstandigheden bij Dover zijn gunstig, maar een estafetteploeg uit Wassenaar en een Engelse solo zwemster mogen eerst vertrekken en er is een beperkt aantal begeleidingsboten. De verwachting is dat Van der Poel woensdag aan zijn oversteek kan beginnen.

Als Van der Poel het haalt, is hij de eerste Flevolander die solo het Kanaal heeft overgezwommen. In 2012 stak hij al wel met een estafetteploeg het water tussen Dover en Calais over.

De 30-jarige Van der Poel zwemt sinds 2010 marathons. Voor de Kanaaloversteek heeft hij het afgelopen jaar 16 uur per week getraind. Zijn vriendin coacht en begeleidt hem. Naast het neerzetten van een bijzondere sportieve prestatie wil het tweetal met de oversteek ook geld inzamelen voor stichting Kika.

reacties (4)

 • Frans

   

  Ik wens hem. veel succes! Ik doe het hem niet na.

  reageer
 • Michiel

   

  Ik hoop toch niet dat hij de Noordzee overzwemt. Het Nauw van Calais is al breed genoeg. En als je onderweg niet overvaren wilt worden, zijn begeleidingsboten geen overbodige luxe.

  reageer
 • Vreemde opmerking. Hij zwemt het KANAAL over, er is daar druk scheepvaart verkeer.

  reageer
 • Ron

   

  Raar . Er is toch ruimte zat op de Noordzee ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert