Almeerse roman Renate Dorrestein in februari

ALMERE
Het boek van schrijfster Renate Dorrestein over Almere verschijnt waarschijnlijk volgend jaar februari. Dat laat de uitgeverij weten.

De schrijfster verbleef op verzoek van de gemeente Almere op verschillende plekken in de stad. Dit om stof te vergaren voor een nieuwe roman. Zo woonde ze tijdelijk in een woning aan het Weerwater en een huis aan de Oldewierde.

Door schrijvers in de stad uit te nodigen wil de gemeente Almere de literatuur dichter bij de inwoners brengen. De gemeente stak 32.000 euro in het project. Dorrestein is de opvolger van Stephan Sanders. Hij bracht in juli het boek 'Iets meer dan een seizoen' uit. Dat kostte 40.000 euro.

reacties (3)

 • lezer

   

  te gek man. van dat boek van die Sanders zijn er ik geloof in totaal 13 verkocht. Net als het boek van frits huis, kost en halve ton en blijkt alleen maar in de kerstpakketen terecht te komen. zonde zonde

  reageer
 • Barbara

   

  Laat de opbrengst van het boek dan in elk geval naar een "zorgelijke" bestemming gaan..

  reageer
 • joop

   

  72.000 euro blijft een hoop WOZ aanslagen... En voor fatsoenlijke minder en ouderenzorg is geen geld. Kunnen we niet beter eerst doen wat belangrijk is?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert