Onveilige wegen melden bij ANWB

FLEVOLAND
De ANWB is op zoek naar de meest onveilige provinciale weg. Bezoekers van de website kunnen stemmen welke provinciale weg in Flevoland zij het slechtst vinden.

Volgens de ANWB vallen er in Nederland elke dag 2 doden en 50 gewonden in het verkeer. Een kwart van de ongevallen vindt plaats op een provinciale weg.

De hele maand september kan er gestemd worden. De resultaten worden overhandigd aan de provincie Flevoland.reacties (14)

 • frits

   

  Rare actie van de ANWB. De meeste verkeersdoden en gewonden vallen in Nederland op gemeentelijke wegen. Richt je daar dus liever op. De dreven in Lelystad verdienen ook niet echt de veiligheidsprijs. Dan voel ik me op de provinciale wegen veiliger. Wel zou het goed zijn om de dijk Enkhuizen - Lelystad eens ok te bouwen tot autosnelweg. Kan mooi nu de dijk vanwege de waterkering toch verstevigd/verbreed moet worden.

  reageer
 • Dick

   

  Als ik netjes met 80 over die weg rijd kom ik bijkans los op de vogelweg. Deze weg is levensgevaarlijk. Heeft niets met snelheid te maken maar alles met kuilen en bulten in de weg. Ook wegrandverzakkingen en scheuren zijn debet aan het gevaar.

  reageer
 • Dick

   

  Is B.S.! Vogelweg tussen N705 Roerdompweg en A27 is levensgevaarlijk. En dat heeft geen r*k met de snelheid van doen. Kuilen en bulten, scheuren in de weg, wegrandverzakkingen en veel te smal naar Europese en Nederlandse normen. Doordat de weg zo smal is zullen de randen blijven verzakken door het zware verkeer wat er ook nog eens overheen komt. Zeker nu half september de bietencampagne weer begint.

  reageer
 • Bert

   

  Wat een geneuzel... T is gewoon een zeer onveilige weg met scheuren, gaten en bobbels en dat is bij 80 Km/u net zo gevaarlijk als bij 100 of 120 km/u. Het is daarom beter om er een zandweg van te maken dan het af en toe op te lappen zonder resultaat; zelfs de wegen in Ethiopië zijn beter in vergelijking met het grootste gedeelte van de Vogelweg !! En veenlaag of niet... in de techniek ligt de oplossing en als de overheid die techniek niet wil toepassen is zij willens en wetens verantwoordelijk voor elk ongeval aldaar !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hoe wou je dat oplossen? Het opvullen van de kuilen heeft een tegengesteld effect vanwege de slappe ondergrond.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pietje

   

  In 2013 570 verkeersdoden, waarvan 187 fietsers, 56 voetgangers en 32 scootmobielers. Zijn er dus geen 2 per dag maar iets meer dan 1,5. Scheelt al 160 doden ten opzichte van de uitspraak van de ANWB. Nog betere wegen gaat te snel rijden en verkeerd inschatten echt niet veranderen.

  reageer
 • Cor

   

  Ik ga alle dagen 2 x over de Vogelweg. Hobbelt een beetje, verder niks mis mee. Als je maar niet te hard rijdt!!!

  reageer
 • Ikke

   

  Ook als je gewoon 80 km/u rijd is deze weg gevaarlijk. Wat dacht je van alle scheuren en hobbels/kuilen die erin zitten. Je rijd er op heel veel stukken ook schuin. Noem je dat niet gevaarlijk?!

  reageer
 • Polderboer

   

  De grondlaag er onder is continu in beweging, ( veenlaag )vandaar het slechte wegdek. Daar is helaas niks aan te doen. Dus pas je snelheid er op aan. Probleem opgelost. 80 is 80, en die drempels bij een kruispunt. Liggen er voor reden.

  reageer
 • Joop

   

  De Vogelweg is niet onveilig. De mensen die zich niet aan de afspraken houden zijn een gevaar voor de medemens.

  reageer
 • peter

   

  vogelweg en ja dan ook maar meteen de a27.

  reageer
 • Bert

   

  Vogelweg, al jaren ! Bij de overheden bekend dus wellicht bewust door de verantwoordelijken zo gelaten ?!

  reageer
 • Willem

   

  wat een negatieve benadering van problemen. Valt me tegen van de ANWB.

  reageer
 • Karel S.

   

  Nu ben je er bij, Vogelweg!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert