Verdachten steekpartij Akif vrij

DRONTEN
Drie mannen die verdacht werden van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Dronten zijn vrijgelaten. Dat meldt de rechtbank in Lelystad. Er zijn onvoldoende aanwijzingen dat deze drie verdachten verantwoordelijk zijn voor het neersteken van de 17-jarige Akif Korkmaz.

Het trio wordt nog wel verdacht van openlijke geweldpleging, maar er zijn volgens de rechtbank geen gronden om hen daarvoor nog langer vast te houden. In deze zaak zit nog één verdachte vast. Hij werd aangehouden in Duitsland. Justitie wacht op zijn uitlevering.

Korkmaz werd op zaterdagavond 9 augustus neergestoken in het centrum van Dronten. Op dat moment waren de Meerpaaldagen in volle gang.

reacties (13)

 • Eli

   

  Als je niet schuldig bent, ben je het niet.

  reageer
 • Ik

   

  De belangrijkste verdachte is de gevluchte naar Duitsland, deze is toch niet voor niets gevlucht ? Er kan er maar een gestoken hebben dus wacht even allemaal met je oordeel tot deze verdachte is uitgeleverd door Duitsland !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Had je dan liever gehad dat er allerlei mensen snel waren gearresteerd die vervolgens meteen weer vrij hadden moeten worden gelaten omdat de zaak niet hard gemaakt kon worden? Als een zaak geen heterdaad is wordt het meteen een tactisch spel tussen OM en mogelijke verdachten, en dan is haastige spoed zelden goed.....

  reageer
 • huh

   

  nou volgens mij was het niet meteen duidelijk wie de daders waren! of moeten ze maar gewoon radom mensen arresteren waarvan sommige met de vinger naartoe wijzen?!

  reageer
 • pfff..

   

  vind ik ook frietje! daar ben ik met u eens!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Milou

   

  Onbegrijpelijk. Een evenement vol met mensen, genoeg ooggetuigen, in een winkelcentrum waar genoeg winkels camera's hebben hangen. En dan geen goede aanhouding kunnen verrichten. Ik mag hopen dat deze jongens echt onschuldig zijn, dan kun je ze natuurlijk niet vasthouden. Maar als ze ook maar een beetje medeplichtig zijn moeten ze gewoon gestraft worden. Van mij mogen er wel van die heropvoedingsinternaten komen. Hopelijk hebben ze in Duitsland de juiste te pakken. Want het is toch niet te verkroppen als de daders hier mee weg komen!

  reageer
 • Ilse

   

  Als je een jaar of 16 of 17 bent en een vriend gaat door het lint en steekt iemand neer, dan kan ik mee voorstellen dat je je gewoon niet weet wat je moet doen. Je schrikt, rent mee met de rest van je groepje. Kruipt weg van angst. Je bent bang en weet niet wat je moet doen. Vooral als de persoon die heeft gestoken misschien ook jouw wel bedreigt. Formeel ben je dan medeplichtig. Maar dat is wel wat anders dan een moordenaar die bewust iemand heeft neergestoken. Ik keur het niet goed, maar kan me wel verplaatsen in zo'n jong en angstig persoon. Die verlammende angst om wat er gebeurt is moet ook voor die jongens verschrikkelijk geweest zijn. Met zn allen keihard roepen dat het lafbekken zijn is wel heel gemakkelijk. Ik hoop maar gewoon dat ze de echte dader te pakken hebben en dat de zaak hard genoeg te maken is om hem te straffen.

  reageer
 • Meelevend Frietje

   

  Tja als je de "verdachten" eerst een paar weken laat rond lopen. Dan hebben de heren/dames alle tijd te bespreken wat de plan van aanpak is ten tijde van arrestatie. Menig zware jongen komt zo vrij. Naar mijn mening is er veel te lang gewacht met arresteren het was immers van begin af aan bekend om welke "verdachten" het ging. Een veroordeling zal er of niet zijn,of een straf gelijk aan de nu al in voor arrest gezeten tijd. Ik vind het heel erg voor de familie en vrienden van Akif,het was een goed jong! R.I.P

  reageer
 • Dronten

   

  Wat is gebeurd is verschrikkelijk fout en de daadwerkelijke dader moet gestraft worden!! Maar het is natuurlijk wel zo dat, waarschijnlijk, maar een van de daders het mes in handen heeft gehad en dus verantwoordelijk is voor het veroorzaken van dit dodelijke incident. De personen die er omheen stonden hadden zich zeker moeten melden direct of vlak na het incident. Maar het is hun, in eerste instantie, niet te verwijten dat een persoon in hun omgeving er voor kiest om uiteindelijk dit soort geweld gebruikt. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ze uiteindelijk worden vrijgelaten. U zou het ook niet waarderen als u ergens van zou worden beschuldigd omdat u er bij aanwezig was. Wel vind ik dat ze zouden moeten worden gestraft voor een eventuele leugenachtige verklaring om de hoofddader te beschermen. En ze zouden natuurlijk ook gestraft moeten worden als blijkt dat het een vooraf besproken plan was. Maar dan moet het wel bewijsbaar zijn. Het blijft immers Nederland, gelukkig wel, naar mijn mening.

  reageer
 • Drontense

   

  Oordeel niet wanneer je niet weet hoe en wat. Er zal vast wel en reden zijn dat ze vast hebben gezeten. Het is afwachten en ik hoop dat de dader zo spoedig mogelijk wordt gepakt. Sterkte voor de familie voor hun is het heel zwaar.

  reageer
 • Ron

   

  Hebben lang vrij rond gelopen voor ze zijn opgepakt. Geven dus toe te hebben gevochten maar niemand heeft gestoken natuurlijk. Ik zeg taakstraf van 30 uur.

  reageer
 • Nopper

   

  Ja hoor, er waren getuigen en nu vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs. Het zal je kind maar zijn die dodelijk getroffen is. Morgen zeker een forse schadevergoeding eisen door de verdachten omdat ze in de cel zaten en niet konden feesten. Brrr, waar gaat het heen in Nederland!

  reageer
 • Nopper

   

  Tuurlijk, onvoldoende bewijs. Er waren getuigen. Wat een rechtstelsel hier in Nederland. Morgen lees je in de krant dat deze 'verdachten' een schadevergoeding eisen, omdat ze in de cel hebben gezeten en daardoor niet verder konden feestvieren. Krijg je geld toe als je betrokken bent bij een dodelijke steekpartij. Het zal je kind maar zijn die dodelijk getroffen is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert