Gemeente neemt eigendom terug van bewoners

ALMERE
De gemeente Almere neemt per direct het eigendom van het groen en de straat terug van de bewoners van de Mickey Mousestraat. De bewoners hadden hier bijna twee jaar geleden om gevraagd.

De 66 huiseigenaren in de Stripheldenbuurt zijn sinds 2008 gezamenlijk eigenaar van de grond. Daarmee hadden ze ook het beheer over de riolering, leidingen, verlichting en bestrating. De financiële last werd ze te zwaar.

Een onafhankelijke commissie die de zaak onderzocht, concludeerde dat de gemeente fouten heeft gemaakt met het mandelig maken van de straat. Nieuwe huiseigenaren werden niet of nauwelijks geïnformeerd. Bovendien had de gemeente het gebied voor oplevering moeten controleren op eventuele afwijkingen. Dat is niet gebeurd.

Wethouder Henk Mulder vermoedt dat meer mensen in Almere die met mandeligheid te maken hebben, dit willen overdragen aan de gemeente.

reacties (7)

 • Henk Mulder

   

  Je hebt gelijk ( heb ik ook in het langere deel ban het interview gezegd) : fout van gemeente en verkoper vanonder huizen.

  reageer
 • Klopt

   

  Ja, daar betalen wij belasting voor. Bij ons in de noordoostpolder doen we dat ook. Maar hier geeft de gemeente ons geld uit aan onzinnige projecten, en besluit doodleuk al het groen in Emmeloord te vervangen door gras. En in de nieuwbouw nergens meer planten neer te zetten.

  reageer
 • ron

   

  wel een dubbele opmerking want nu moet de gemeente nog meer aan onderhoud gaan betalen wat door iedereen dus ook andere bewoners dan aldaar moet worden opgehoest. Maar laat helder zijn: dit soort mandeligheid vind ik ook volkomen onzinnig. Het straatje zal er wel in de toekomst minder fraai uit gaan zien tenzij de bewoners aan groenzelfbeheer gaan doen.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Gelukkig neemt de gemeente deze grond weer terug van de bewoners. Je kunt van bewoners niet verwachten dat men de kennis en de financiele mogelijkheden heeft om grootschalige investeringen in de vervanging van riool, verlichting, etc te kunnen dragen. Daarnaast kan de gemeente dit soort werken veel goedkoper dan, omdat men groter is. De marktmacht van gemeentes is een stuk groter. Verder ben ik van mening dat het aanleg, beheer, onderhoud en vervanging van lokale infrastructuur een kerntaak van de gemeente is. Daar betalen wij een hoop belasting voor.

  reageer
 • Robert

   

  Triest dat de wethouder de schuld van het falen van het project mandeligheid bij de verkopende partijen neer legt. De juridische aspecten van het eigen beheer binnen mandeligheid zijn nooit goed uitgezocht door de gemeente. Veel zaken zijn fout gegaan mede door het gebrek aan toezicht door de gemeente. Dat dit het eindresultaat is, is de gemeente haar eigen schuld. De gemeente Almere kent haar verantwoordelijkheden niet en heeft daarom de beslissing om terug te komen op mandeligheid onnodig lang voor zich uitgeschoven. Dat alles kan in Almere, wisten we al. Maar dat de gemeente Almere in haar omgang met haar burgers onbehoorlijk handelt is nu wel weer gebleken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • As

   

  Dat verwacht je toch niet, een gemeente die fouten maakt.....

  reageer
 • Gast

   

  Tja welke wijken niet.. Noorderplassen en natuurlijk de nieuwe week poort... Het kan in Almere...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert