D66 wil debat over toezicht op RTV-Almere

ALMERE
D66 Almere wil een debat in de gemeenteraad om duidelijkheid te krijgen over hoe de gemeente Almere toezicht houdt op de lokale omroep RTV-Almere.

De omroep zit in grote financiële problemen en is volgens D66 bezig met een aanvraag tot faillissement. Met een debat willen de democraten voorkomen dat hetzelfde gebeurt als een nieuwe lokale omroep subsidie krijgt van de gemeente.

Het beeld bij RTV-Almere staat sinds afgelopen vrijdag op zwart. Tevergeefs heeft de lokale omroep de afgelopen tijd bij de gemeente aangeklopt voor extra geld om een faillissement te voorkomen. Volgens D66 ontvangt de gemeente per jaar 140.000 euro van het Rijk voor een lokale omroep.

reacties (8)

 • Ed

   

  De enige bestuurder heeft haar verhaal kunnen doen tijdens de vergadering. Echter ze koos er voor om geheel onvoorbereid het gesprek aan te gaan. Al vraag je om extra geld dan kom je met een goed onderbouwd financieel plan. Je gaat niet alle schuld afschuiven op de gemeente dat die de vinger op de knip houdt. Er was constant herrie in de tent op bestuurlijk niveau bij omroep Almere. Nu hebben we mevrouw als enig bestuurslid van Omroep Almere. We kunnen dan niet spreken over een goed bestuur omdat een bestuur uit meerdere bestuurders dient te bestaan. Er wordt inderdaad een bedrag per woonruimte in het gemeentefonds gestort van rijkswege. Echter de gemeente is niet zomaar verplicht dit geld te verstrekken. De omroep moet een toereikend media-aanbod verzorgen en continuïteit in de programmering waarborgen. Omroep Almere heeft dit niet in de vergadering kunnen aantonen. Het gaf alleen maar de schuld aan de gemeente en haar vorige bestuurders. Kom met een goed onderbouwd verhaal, plan van aanpak, financiële onderbouwing. Misschien iets met Almere dichtbij op poten zetten? Succes verder!

  reageer
 • Almeerder

   

  @Frank van den Brink: waarom heeft Lelystad een eigen lokale omroep? Waarom hebben Urk, Zeewolde en Dronten een eigen lokale omroep? Die dan ook allemaal maar opdoeken? Want we hebben Omroep Flevoland!? Omdat RTV Almere nu in het nieuws is, weet je van hun bestaan af, van de andere lokale omroepen hoor je weinig tot niks. Maar doordat RTV Almere het nieuws haalt en het niet goed gaat, hoor je ineens van hun bestaan en vervolgens zou Almere geen lokale omroep mogen hebben? Beetje kortzichtig... Ook Almere heeft recht op een eigen lokale omroep. Daar is behoefte aan en er zijn veel gemotiveerde programmamakers in de dop die vlieguren willen maken en het vak willen leren. Maar die omroep moet dan wel goed geleid/bestuurd worden en niet zoals de afgelopen jaren het geval is geweest met mensen die er alleen voor hun eigen ego en/of CV zaten. Als het lukt een goede leiding daar te krijgen, kan Almere de lokale omroep krijgen die ze verdient.

  reageer
 • Mediawet

   

  @frank van de brink Misschien kun je eerst eens in een onderwerp verdiepen voordat je gaat schelden.

  reageer
 • Frank van den Brink

   

  Wat moet Almere eigenlijk met een eigen omroep, we hebben toch omroep Flevoland!? Ze zijn weer eens slachtoffer van hun, vaak door de machtszieke burgermeester aangevoerde, grootheidswaan (zie ook Icedome)

  reageer
 • Jos

   

  Het geld zal wel gebruikt zijn om de communicatieafdeling van de gemeente te financieren. Leve de staatspropaganda.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  De gemeenteraad moet zich gaan afvragen wat er gebeurd is met de € 140.000,= waar de omroep recht op had. Doordat de gemeente het geld voor andere doeleinden als de lokale omroep heeft gebruikt zijn de financiële problemen bij de omroep ontstaan. De gemeente houdt geen toezicht op de omroep dat is een taak van het Commissariaat voor de Media. Het is duidelijk dat de gemeente Almere zelf de oorzaak van alle problemen bij de omroep is, door zich aan de wettelijke verplichtingen te houden.

  reageer
 • Ioop

   

  Als ze slim zijn kijken ze ook naar de club aan de Larserpoortweg!!!!

  reageer
 • Sander

   

  Ach, nu weten mensen wel van het bestaan van de ze omroep. Aan elk nadeel zit zijn voordeel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert