Voorlopig geen Glazen Huis in Almere

ALMERE
Almere heeft voorlopig geen geld over om plek te bieden aan het Glazen Huis. Dat zei burgemeester Annemarie Jorritsma op Radio 1.

Zij zou de jaarlijkse Serious Request-actie van 3FM graag naar Almere halen, maar de organisatoren vragen daar volgens haar honderdduizenden euro's voor.

Volgens Jorritsma is Almere een arme gemeente die dat niet kan betalen. Toch sluit de burgemeester niet uit dat Almere het in de toekomst een keer gaat proberen.

Foto: Flickr/Michiel Jelijs

reacties (14)

 • Bert Snijders

   

  Tja, Almere City Marketing net 1.2 miljoen uitgegeven aan achterlijke tv commercials die door miljoenen mensen bekeken zouden zijn. Dan is het budget wel op. Dán had je beter 'Glazen Huis' voor een paar ton naar Almere kunnen halen, heb je veel meer exposure. Bovendien begrijp ik dat steden die dit event organiseren er miljoenen aan verdienen,.. Maar goed, het kán in Almere best zo zijn dat nadenken te moeilijk is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vanwege de herrie natuurlijk.

  reageer
 • tja

   

  Almere, de stad die alles wil, waarom eigenlijk geen formele 1 circuit?

  reageer
 • Rick

   

  Icedome is er door de gemeente helemaal niet doorheen gedrukt, in tegendeel zelfs. Icedome was een burger initiatief die het niet voor elkaar hebben gekregen om genoeg geld bij elkaar te sprokkelen. De gemeente heeft alleen aangeboden wat grond gratis weg te geven om de initiatiefnemers tegemoet te komen. En daar hebben ze zelf geen gebruik van willen maken. Kom eerst met de juiste info Jay voordat je zomaar wat begint te roepen. De gemeente kan het waarschijnlijk toch niet goed doen. In dit geval besluit ze meer dan terecht geen 3FM feestje in de stad te houden wat bergen met geld gaat kosten. Als ze het wel had gedaan en er kwam uit dat dit zoveel geld had gekost waren dezelfde types zoals jij Jay degene die voorop staan om te roepen hoe slecht de gemeente heeft gehandeld. Wat de Floriade betreft: deze is pas in 2020. Misschien wordt dat wel een waanzinnig succes. Wie weet. Wellicht dan met jammerende meningen komen wat dat betreft.

  reageer
 • bbvd

   

  Almere waar alles mag .Niks moet. En niet afgebouwd wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • michael

   

  arme gemeente ja dag een half miljard aan gronden gekocht, 200 miljoen voor sport en cultuur gekregen van Den Haag en dan werken ze met een begroting van 600 miljoen euro....

  reageer
 • Jay

   

  Een arme gemeente? Prima hoor, maar er was/is kennelijk wel geld om die kansloze Icedome door te drukken, of de zo mogelijk nog kanslozere Floriade. Dat is niet te rijmen mevrouw Jorritsma. Overigens vind ik het ook van god los dat het Glazen Huis niet gewoon blij is met een standplaats in een stad. Daar geld voor vragen vind ik echt een brug te ver.

  reageer
 • almere

   

  almere is een arme gemeente Jorritsma wat praat je weer dom hier , jullie weten anders met geld te smijten op alle fronten allemaal geld wat over de balk gaat aan onzin in deze gemeente pas nog een feestje wat 300.000 euro mocht kosten dat bedoelen we maar weer hier schaam je annemerie . ga eens met pensioen zou ik zeggen we worden misselijk van je hier in almere

  reageer
 • Michel

   

  Had een hele mooie promo voor Almere geweest en had de Floriade ook gepromoot kunnen worden . Alles kan toch in Almere ?

  reageer
 • Roelof T.

   

  Prima standpunt van de burgemeester om hier geen geld aan te wagen. Nu nog kappen met de floriade en dan kan er wellicht nog verstandiger met belastinggeld worden omgesprongen dan nu het geval is!

  reageer
 • Antje

   

  Dacht dat het Glazenhuis gratis mocht staan. D.i.v. met het goeden doel.

  reageer
 • Joost

   

  En terecht, vorig jaar kostte het afsluitfeestje alleen al 300.000 euro. Moraal ridders die niet eten, ga weg.

  reageer
 • w dronten

   

  wordt toch niet afgebouwd dus wat moet je er dan mee komt er ook geen geld binnen

  reageer
 • joris

   

  heel goed van jorritsma. een paar ton zomaar hioervoor is zonde

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert