Aanleg nieuwbouwwijk Nobelhorst vertraagd

ALMERE
De aanleg van de nieuwbouwwijk Nobelhorst in Almere gaat langer duren dan verwacht. Woningcorporatie Ymere kan niet in het afgesproken tempo de grond van de gemeente Almere kopen. De ontwikkeling van het gebied is vertraagd door het instorten van de woningmarkt. Doordat er minder woningen verkocht worden dan verwacht krijgt Ymere minder geld binnen.

Ymere had verwacht de nieuwbouwwijk uiterlijk 2022 af te hebben, maar die doelstelling wordt niet gehaald. De woningcorporatie en de gemeente Almere zijn met elkaar in gesprek over een financiële oplossing. Wethouder Henk Mulder laat weten dat als die gesprekken stuklopen, de gemeente naar de rechter stapt.

Eerder deze week werd duidelijk dat Almere door tegenvallende grondverkopen flink moet bezuinigen. Volgens wethouder Mulder leiden de problemen met Nobelhorst niet tot extra bezuinigingen.

reacties (5)

 • Stefan

   

  Waarom wil iemand daar überhaupt wonen? Kale vlakte rondom maar dichte bebouwing van de woonhuizen, geen voorzieningen, tussen 2 snelwegen ingeklemd en geen openbaar vervoer anders dan een enkele bushalte.

  reageer
 • Michael

   

  Ik deel de mening van Pieter, Ymere had dit in 2011 inderdaad al kunnen zien aankomen en had betere (lees: flexibelere) afspraken moeten maken met Gemeente Almere. Desondanks hoop en verwacht ik dat beide partijen er samen uitkomen. Nobelhorst is een mooi initiatief, een aanwinst voor Almere. Beide partijen hebben een gezamenlijk belang en dienen daarin hun verantwoordelijkheden te nemen. Een flexibelere opstelling van Gemeente Almere hoort daar óók bij.

  reageer
 • Pieter

   

  instorten van de woningmarkt? Dat was toch niet anders dan in 2011 toen de prutsers van ymere dat stukje zandbak kochten van de gemeente Almere voor ruim 120 miljoen euro. Achteraf een lot uit de loterij voor de gemeente Almere en haar burgers want anders had men deze week ruim 200 miljoen bouwgrond moeten afboeken. Voor de huurders van ymere waar het collectief vermogen weer van verkwanselt wordt is het natuurlijk wel zuur.

  reageer
 • stef

   

  meestal door geldgebrek en/of gebrek aan financierders?

  reageer
 • ron

   

  snap ik niet wat heeft 1 met ander te maken en hoezo kan er niet worden gekocht ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert