Bewoner Nobelhorst over gemeente: 'Vertrouwen herstellen gaat lastig worden'

ALMERE • Wo 15 november 2023 | 18:28 • Woensdag 15 november 2023 | 18:28

Almeerder Maarten Stulemeijer denkt dat het moeilijk gaat zijn om het vertrouwen te herstellen tussen de Almeerse politiek en de inwoners van Nobelhorst. "Ik had hier een gezellig dorpssfeer verwacht", zegt de bewoner van de wijk. "Maar ik zie hier nu langzaam ruzie ontstaan."

Het klonk zo mooi: een woonwijk met een dorps karakter, die de nieuwe bewoners in zogenoemde buurtschappen zelf mochten inrichten. Maar van de beloofde inspraak in de wijk Nobelhorst komt weinig terecht. Volgens de ombudsman zorgt het voor een breuk in het vertrouwen tussen de bewoners en de gemeente.

Te weinig inspraak
Stulemeijer heeft zelf in het bestuur gezeten van één van de buurtschappen, maar daar is hij na enige tijd uitgestapt. Inspraak in de wijk was vooral beperkt tot kleine zaken, zoals de keuze welke bomen er geplant zouden worden, of waar het afval verzameld wordt. Over grotere kwesties, zoals wat er moet gebeuren met het groene veld in het midden van de wijk, voelen de bewoners zich niet gehoord.

De Ombudsman beveelt de burgemeester aan om zich in te zetten om het vertrouwen te herstellen. Stulemeijer denkt dat dat lastig zal zijn, maar hoopt wel dat het lukt. "Ik wil dat hier op een volwassen manier met elkaar met elkaar gepraat kan worden, waarbij ieders belangen goed worden bekeken."

Burgemeester moet het lijmen
Dat begint wat hem betreft bij excuses: "Het wordt hoog tijd dat de gemeente erkent dat ze het experiment hebben gestaakt, zonder de bewoners daarbij te betrekken."

In een reactie geeft de gemeente Almere toe veel te kunnen leren van de gang van zaken in Nobelhorst. De burgemeester zet zich in om samen met de bewoners het vertrouwen te herstellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel