Bewoners verdeeld over plannen Nobelhorst tijdens informatiemarkt

ALMERE • Wo 12 april 2023 | 21:57 • Woensdag 12 april 2023 | 21:57

Bewoners van de wijk Nobelhorst in Almere zijn verdeeld over de plannen voor de wijk. Dat bleek woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst. Hierbij werden onder meer de schetsen voor 1.500 nieuwe woningen gepresenteerd. "Ik vind het heel massaal, het dorpse karakter van Nobelhorst verdwijnt. Ik denk er over na om te verhuizen", zegt buurtbewoonster Giny de Leeuw.

De gemeente presenteerde in Sterrenschool Het Universum de plannen voor de wijk, samen met diverse bouwbedrijven. Aan zestien tafels werden diverse elementen toegelicht, zoals over de openbare ruimte, groenbeheer en het gezondheidscentrum.

Volgens buurtbewoner Roel Meijer gaat het mis in de communicatie tussen de gemeente Almere en de bewoners van Nobelhorst. "Een voorbeeld: De Nobellaan ligt al zes weken stil door verzakkingen. Mensen horen niets en dat is heel vervelend." Ook zijn er positieve geluiden over de plannen. Een buurtbewoonster zegt: "Het ziet er mooi uit en ik vind deze opzet wel heel informatief. Goed gedaan."

Gezondheidscentrum
Ook de plannen voor het gezondheidscentrum werden getoond. Het Groene Veld maakt plaats voor het centrum en een grote parkeerplaats. Het plan kan op weinig enthousiasme rekenen van buurtbewoners. "Te groot", zegt Maarten van Ingen. Hij dacht dat het gezondheidscentrum ooit bedoeld was voor alleen Nobelhorst. "Nu lijkt het gezondheidscentrum veel groter te worden. Daar heb ik moeite mee. Zo'n centrum kunnen ze beter dicht bij de toegangswegen aanleggen."

Volgens buurtbewoner Meijer begint alles bij een betere communicatie vanuit de gemeente. "De wijk an sich hoe het eruit komt te zien, dat gaat erg mooi worden. Ik kan iedereen ook aanraden om hier te komen wonen. Alleen de voortgang en de communicatie naar bewoners toe, dat laat te wensen over."

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel