Cameratoezicht in Nobelhorst verlengd vanwege dreigende aanslag

ALMERE • Ma 26 februari 2024 | 17:00 • Maandag 26 februari 2024 | 17:00

Het tijdelijke cameratoezicht aan de Marie Curielaan in Almere wordt met nog eens zes weken verlengd. Dat heeft de gemeente Almere maandag bekend gemaakt. Op 15 januari werd besloten om cameratoezicht in te stellen, omdat er een ernstig vermoeden was dat er aan deze straat in Nobelhorst een explosie of aanslag bij een woning zou plaatsvinden.

Burgemeester Hein van der Loo: “De veiligheidssituatie in de buurt houdt voor mij de hoogste prioriteit. Op basis van informatie van de politie en het Openbaar Ministerie bestaat er nog steeds een vrees voor een verstoring van de openbare orde. Vandaar dat ik besloten heb om het cameratoezicht rondom de eerder gesloten woning te verlengen."

Volgens burgemeester Hein van der Loo moet de camera een preventieve werking hebben en kunnen helpen bij het opsporen van mogelijke daders als er daadwerkelijk een incident plaatsvindt. Ook moet het toezicht bijdragen aan het verhogen van de veiligheid in de straat.

Bewoners maakten zich in januari al grote zorgen. De burgemeester liet daar eerder een woning sluiten, maar toen het cameratoezicht werd ingesteld, werd die sluiting opgeheven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel