Citypas moeten klanten binden

LELYSTAD
Om klanten meer te binden aan winkeliers en ondernemers in Lelystad, wil de gemeente volgend jaar de Lelystad Citypas in het leven roepen.

Met deze stadspas kunnen klanten bij de aankoop van een product sparen voor punten en cadeaus. Bij ondernemers bestaat belangstelling voor de pas, zo schrijft de gemeente in de begroting voor 2015. Daarin wordt 15.000 euro uitgetrokken voor de pas en de ontwikkeling van een app en een website.

Ruim tien jaar geleden was er de Lelystadpas, speciaal bedoeld voor minima. Die kaart werd in 2006 weer afgeschaft, omdat te weinig mensen er gebruik van maakten.

reacties (17)

 • Hans Sangers

   

  Kijk voor alle zekerheid eerst eens naar ervaringen in Enschede, Arnhem, Alkmaar, Den Bosch, Veenendaal en Waalwijk. Daar haken steeds meer winkeliers af......

  reageer
 • Mark

   

  Voorbeeld, huur in Lelystad was in de goede tijd tussen de 250 en 550 euro. Sinds een jaar zijn de verhuurders drastisch met de prijzen aan het stunten, zo zijn er al prijzen mogelijk van 30 euro de meter. Een winkelpand in Lelystad is ongeveer 90 vierkante meter. Dus reken maar uit. Probleem is dus nu niet meer de lage huurprijs maar wie durft er het eerste in het zinkende schip, genaamd de Gordiaan, te stappen.....

  reageer
 • fransv

   

  Ik geef dit weinig kans omdat niet elke winkel mee zal doen, te duur, eigen klantenkaart, geen interesse enz. enz. Ook het Lelycentre heeft een klantenpas waar maar een paar winkeliers aan deel nemen. Overigens juich ik elke activiteit toe om er een attractief winkelgebied van te maken.

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Geef nu eens voorbeelden. Wat kost een vierkante meter winkeloppervlakte gemiddeld in het stadshart en hoe verhoudt zich dat tot het tarief in een vergelijkbare gemeente (grootte en bevolkingsopbouw). Hier wordt heel vaak geroeptoeterd dat de huren veeeeeel te hoog zijn. Tot nu toe heeft nog niemand hier ook maar een flintertje bewijs voor geleverd. Ik hoor het graag.

  reageer
 • maan

   

  Lekker negatief deze reactie met je 3 winkels die er zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joke

   

  Wat is er gezellig aan, al dan niet gratis, parkeren?

  reageer
 • Dirk

   

  Een spaarpas in deze tijd. Geldt het ook voor internetaankopen bij de deelnemende winkels en ketens? Ben bang van niet. Het initiatief is prima. Jammer dat de ondernemers(vereniging) er zelf niet mee komen gekomen zijn. Of er echt behoefte is zal moeten blijken op de lange termijn. Dat er wat moet gebeuren met duurzame beleving is duidelijk, maar daar wordt ook aan gewerkt. Het is echter veel belangrijker om ook nieuwe ondernemers in de horeca aan te trekken en een overdekte verswaren markt, nieuwe bazar, herziening bestemming voor incubators in kunsten, kleinere units, etc., etc. te faciliteren waardoor het gezelliger wordt. En ja dat kost ook geld maar levert het ook zeker op. Prima die pas, maar niet zonder totaal concept......

  reageer
 • KC

   

  De gemeente kan de huren niet naar beneden doen. De gemeente heeft zich uitgeleverd aan projectontwikkelaars. Of een pand leeg staat interesseert hun niet. Dat trekken ze af van de belasting en ze betalen geen gebruikers OZB.

  reageer
 • Tom

   

  Ik ben er van overtuigd dat de gemeente je geen huur in rekening zal brengen.

  reageer
 • kiezer

   

  Dit is een zaak voor de ondernemers en NIET voor de gemeente. De gemeente dient toch te bezuinigen, wethouder Ec. Zaken? De eerste 15.000,-- euro is dit dus.

  reageer
 • A3

   

  ik wil graag een thee/koffie winkel/terras openen in Lelystad. Maar idd de huur is erg hoog. Als de gemeente die naar beneden doen sta ik voor aan. idd het centrum gezelliger maken, gratis parkeren en meer winkels. denk ook dat dat een betere investering is dan een citypas

  reageer
 • Lammert

   

  Meer sfeer en klantvriendelijkheid creeren en andere activiteiten in de leegstaande winkels toestaan (denk aan showrooms voor auto's, kinderopvang, atelierruimte, biologische dagmarkt)

  reageer
 • ABS

   

  Toch positief dat alle 3 winkels die er nog zijn eraan mee willen doen.

  reageer
 • lely

   

  Hiermee lok je echt geen klanten. Misschien als gemeente wat meer druk uitoefent op de eigenaren van winkelpanden, om de prijs aan te passen aan een provincie stad. De prijsstelling van de vierkante meter van veel panden ligt nu gelijk aan de vierkante meter prijs in Amsterdam-centrum. Dan wordt het ook minder aantrekkelijk om op bedrijfstereinen detailhandel uit te oefenen. Hoewel dit in veel gevallen door de gemeente wordt toegestaan. Maar ook bijvoorbeeld winkeliers die op de koopavond om voor negen uur al afsluiten doen geen goed aan de gezelligheid. Kijk als gemeente ook eens of er wat kleinschaligere winkel panden kunnen komen. Dat geeft meer ruimte voor kleine ondernemers die zich niet hoeven voegen naar grote ketens zou een grotere variatie.

  reageer
 • Mark

   

  Helemaal mee eens Johan! Een spaarkaart lijkt misschien leuk maar welke winkel is de moeite waard? Sorry maar het centrum loopt leeg en de gemeente komt met zoiets?? Ik zou zeggen, ontdoe de waagpassage van zn asbest en laat welwillende ondernemers daar een pandje huren voor 200 euro, stop met die achtelijke parkeerheffing en zorg nu eens met echt leuke dingen voor meer winkeliers!

  reageer
 • MKM

   

  Zou het niet zo kunnen zijn dat een combinatie van veranderingen het verschil kan gaan maken? De ene verandering is wat sneller te realiseren dan de andere en je moet ergens beginnen. Ik vind het een goed idee en hoop dat alle winkeliers hier aan mee gaan doen.

  reageer
 • johan

   

  wat een onzin. hiermee lok je geen klanten. aanbod van winkels, a merken, de stad gezelligmaken meer karakter terrassen, afschaffen betaald parkeren zou al een stuk schelen. de leegstand tegen gaan huren naar beneden doen de winkeliers op de ind terr verplichten om in het centrum te vestigen kortom een ander beleid gaan voeren. citypas???? we zullen zien

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert