'Problemen op spoor buiten proporties'

ALMERE
De Almeerse wethouder Mulder noemt de problemen op het spoor bij Almere buiten proporties. Hij heeft staatssecretaris Mansveld gevraagd ervoor te zorgen dat werkzaamheden aan het spoor komend weekend niet opnieuw tot problemen leiden.

Als het treinverkeer maandag tijdens de ochtendspits weer stilligt, is de puinhoop volgens hem niet meer te overzien. Door uitgelopen werkzaamheden aan de spoorbrug over de A1 was afgelopen maandag en dinsdag geen treinverkeer mogelijk vanuit Almere naar Weesp en Naarden-Bussum. Donderdag vallen opnieuw treinen uit.

Spoorbeheerder ProRail gaat de situatie evalueren en Mulder wil daarbij aanschuiven. Door een ongeluk op de A6 liep woensdag ook het wegverkeer vast in de ochtendspits. Volgens Mulder toont dat aan hoe kwetsbaar Almere is en dat één weg en één treinverbinding naar Amsterdam te weinig zijn.

reacties (15)

 • Poe

   

  Euhm.. Hoeveel Almeerders werken er in Amsterdam denk je?

  reageer
 • -Z-

   

  Die afhankelijk is er niet. Dat denken bestuurders, en die geloven dus in hun self fullfilling profecy. Om zo alle baantjes, geldstromen, subsidies etc maar te kunnen blijven vangen. In het echt bestaat bijvoorbeeld het machtblok 'Metropoolregio Amsterdam (MRA) helemaal niet. Er is geen kantoor, geen aanspreekpersoon, geen eindverantwoordelijke. Toch bepaald juist MRA veel van die onwaarschijnlijke perspectieven: infrastructuur, samenwerking, afhankelijkheid. Almere zal pas echt een eigen stad zijn, en gezond voor zichzelf zijn, als het fabeltje Amsterdam stopt. Bovendien: Growing Green City Almere zou principieel juist TEGEN Amsterdam moeten zijn. Maar dan moet je het groen groeiende steden idee wel serieus nemen, echt serieus ....

  reageer
 • Poe

   

  Zeker als je beseft dat dit gewoon overmacht was...kan de overheid gewoon niets aan doen. Wel snap ik de wethouder, prima voorbeeld om maar eens aan te geven dat alleen de A6 en A1 onvoldoende is om een stad als Almere te ontsluiten. Veel mensen moeten niet in Amsterdam zijn maar staan daar wel vast, omleiding via A9 en de A2 zou fijn zijn.

  reageer
 • Fatality

   

  De vraag is waarom Almere zo immens afhankelijk is van Amsterdam. Als dit echt zo is, laten ze er dan land tussen bouwen.

  reageer
 • De oude ingenieur.

   

  Wegenbouw en spoorprojecten worden feitelijk altijd binnen budget en ruim binnen de tijd uitgevoerd. De A4 Steenbergen gaat volgende maand open. Een half jaar voor datum. A4 Delft op schema, A4 Leiden op schema. De Haak Leeuwarden op schema. Hanzelijn ruim binnen budget op schema. A6 Almere op schema enzenz. Er is een verschil tussen feitelijke inforamtie en media informatie in combinatie met onbenul als het uwe.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mm

   

  Is het een stad dan dat maakt helemaal niks uit waar dit is .Het is lastig voor treingangers maar ook voor de gene met auto's geduld is een schone zaak

  reageer
 • bvg

   

  beter lezen. (problemen bij spoor "Almere" buiten proporties) en anders was het " problemen bij spoor Almere Buiten buiten proporties

  reageer
 • Andree

   

  Asl het net zo iets wordt als de Schipholtunnel verdubbeling kunnen wij ons de borst nat maken. Wekelijks een keer uren te laat arriveren. Je moet er niet aan denken.

  reageer
 • henk1

   

  duidelijk een wethouder die nooit met het spoor gaat, problemen waren tussen poort en weesp niet eens in de buurt van almere buiten.

  reageer
 • Automobilist

   

  Net of de staatssecretaris een toverstokje heeft om dit op te lossen of te voorkomen. Actie voor de bühne, meer niet.

  reageer
 • Hek

   

  Haha komisch. Alsof Almere op ook maar een manier te vergelijken is met al die kleine dorpjes in de NOP.

  reageer
 • cirefrin

   

  daat hoef je geen wethouder van almere te zijn om dit verhaal te bedenken.

  reageer
 • Nico

   

  Tegelijkertijd werken aan weg- en spoorverbindingen waar noord, oost en midden Nederland langs moeten is ietwat kritisch. Nu weet onze overheid gelukkig elk project binnen de gestelde tijd (van budget spreken we even niet) te realiseren. De snelheid waarmee de laatste hindernissen zijn opgelost geven de burger moet. Toch ga ik maar een kamer huren in de Randstad.

  reageer
 • michael

   

  eindelijk een opmerking waar we ook echt wat aan hebben

  reageer
 • marco

   

  Wat een gezeur. Hier in de noordoostpolder heb je al helemaal geen treinverbinding. Er rijden toch bussen!!. Het is maar tijdelijk. Het is even lastig maar het maakt de verbindingen in de toekomst er alleen maar beter op!!.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert