Bomen voor het Leven dag te duur voor KWF

DRONTEN
KWF Kankerbestrijding stopt met de jaarlijkse 'Bomen voor het Leven'-dag in het Koningin Wilhelminabos in Dronten. Volgens KWF is de gedenkdag te duur geworden.

Op de 'Bomen voor het Leven'-dag konden nabestaanden de naam van een dierbare die aan kanker was overleden op glaspanelen laten zetten en een boom planten. De gedenkdag werd tot 2013 gehouden door KWF kankerbestrijding samen met Stichting Nationale Boomfeestdag op de laatste zaterdag van november.

KWF Kankerbestrijding heeft wel het voornemen om een laatste afsluitende gedenkdag te organiseren. Hoe en wanneer is nog onbekend.

reacties (13)

 • Henny Brugman-Tap

   

  Jammer dat er zo negatief gepraat wordt over dit initiatief. Wij hebben in 2001 een boom geplant ter nagedachtenis en gaan nog regelmatig terug naar de plek waar "onze " boom staat. Gewoon om even te herdenken .

  reageer
 • N. du Pree

   

  Dat KWF dit besluit heeft genomen is begrijpelijk. Heb zelf 2 gedenkplaatsen betaald en de kosten, 2 x € 75 , is niets vergeleken bij de organisatie Een boom voor het leven. Daar kost een boom planten € 1500. En het KWF is een organisatie met als doel kanker te laten onderzoeken en eventueel te bestrijden. Ik vind het minder dat er geen antwoord gegeven wordt op een vraag die je per e-mail stuurt. Mijn vrouw wilde graag uitgestrooid worden in het KWF bos omdat ze het een fijne gedachte vond. Voor haar in 1997 overleden echtgenoot heb ik destijds ter nagedachtenis een boom laten planten.(2007) .

  reageer
 • Nabestaande

   

  Een bijdrage? Wij moesten grof geld neertellen om een boom uit te zoeken en voor het aantal mensen (max 4) die mee mochten, dus ik hen een idee dat jij geen weet hebt hoe het er aan toe gaat

  reageer
 • Drontense

   

  Helemaal mee eens . Dit kun je niet doen echt respectloos !

  reageer
 • johan54

   

  volgens mij snap jij er werkelijk niks van. het overgrote deel van de kosten van deze dag wordt gedragen door de mensen zelf. KWF laat weer eens blijken hoeveel ze werkelijk over hebben voor iets wat door nabestaanden als heel positief wordt ontvangen, niets dus. Hoezo is een herdenking te duur. Schandelijk wat KWF hier flikt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ja, het is niet goed of het deugt niet, natuurlijk.

  reageer
 • baasje

   

  je betaalt ook een eigen bijdrage voor het plaatsen van een boom dit was 12 jaar terug 35 euro

  reageer
 • Jammer

   

  Als je een boom via KWF plant dan betaal je al een eigen bijdrage van 50,00 per boom. Jammer dat deze traditie verloren gaat.

  reageer
 • Helemaal met @Johan54 eens. Kenmerkend gedrag van KWF fonds. Over andermans verdriet binnen halen wat je binnen kunt halen. Allemaal show voor behoud eigen baantjes. Zelden zitten de juiste mensen op de juiste plek. Ook hier wordt dat weer bevestigd.

  reageer
 • johan54

   

  Zoveel donaties die ze krijgen en dan durven te zeggen dat herdenken te duur is. Hoe durven ze. Wat een arrogantie. Ik had al geen hoge pet op voor deze organisatie, maar dat is nu tot het absolute nulpunt gedaald. Het liefste wat ik ooit gehad heb ben ik aan deze k*tziekte verloren maar van mij geen enkele bijdrage meer naar de bodemloze put KWF. Ben ook nog niet vergeten dat KWF een miljoenenbedrag als gift geweigerd heeft omdat het door een toenmalige piratenzender georganiseerd was. Als dat wel was geaccepteerd waren ze misschien een grote stap verder. Bah wat een misselijke organisatie

  reageer
 • als de bestuurders van KWF wat minder gingen verdienen kon dit blijven bestaan

  reageer
 • Esther

   

  Natuurlijk is het jammer... maar aan de andere kant ook begrijpelijk. Ieder kan op zijn eigen wijze zijn dierbare her- en gedenken. Dit doen ook de mensen die hun dierbare verloren aan welke andere ziekte dan ook... Aan RD: Om direct te wijzen naar de bestuurders is erg kortzichtig, waarom niet een bijdrage vragen van wie een boom plant?

  reageer
 • RD

   

  Jammer! Kunnen de bestuurders niet wat centen inleveren van hun ruime salaris?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert