Cadeauwinkel voor Voedselloket Almere

ALMERE
In Citymall Almere opent volgende week een bijzondere popupstore: de Voedselloket Cadeaushop. Die is speciaal opgezet om kerstcadeaus in te zamelen voor arme Almeerders.

De initiatiefnemers hopen dat bezoekers van Citymall tijdens het winkelen massaal een leuk cadeautje voor een klant van het Voedselloket gaan kopen. Ze kunnen dit vervolgens afgeven bij de speciale cadeaushop.

De ingezamelde presentjes worden kort voor de kerstdagen onder de klanten van het Voedselloket verdeeld. Wie thuis nog een leuk presentje, speelgoed of houdbare levensmiddelen heeft, mag deze ook komen doneren.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Mensen die van de voedselbank gebruik maken zijn niet allemaal kettingrokende tokkies in de bijstand met een een zestiendehands auto en 4 grote honden. Er zitten ook veel mensen bij die een baan hebben maar met schulden kampen. En vrijwilligers 'moeten' daar niet werken, ze 'moeten' juist niets want het zijn vrijwilligers. Waar komt die agressiviteit toch vandaan? Leg me dat alsjeblieft eens uit, Kees.

  reageer
 • Kees

   

  En prioriteiten stellen! Waarom moeten vrijwilligers daar werken, kunnen de gebruikers van de voedselbank etc. dat niet zelf doen?

  reageer
 • Peter

   

  Inkomenspolitiek wordt door overheden gemaakt. Dus alle Voedselbanken opheffen en allemaal gaan demonstreren op het binnenhof. Stoppen met bedelen aub!

  reageer
 • Sofie

   

  Wat een onzin zeg iedereen heeft in Nederland een dak boven zijn hoofd en te eten, dat overleef je niet? Als je Syrie woont dan heb recht om dat te zeggen!

  reageer
 • Paul

   

  Hoezo overleef je niet een gezin in de bijstand heeft nog altijd ongeveer 1800 euro te besteden met allerlei toeslagen en vrijstellingen, voedsel-kleding- speelgoed-kleding- en vakantiebank. Mensen met een laag inkomen die werken krijgen dat niet !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Su

   

  En wat als de problemen zijn ontstaan lang nadat de huisdier in het gezin is gekomen?? Ik vind het superstoer dat je dan dat beestje niet zomaar de deur uitdoet! Een huisdier hoort dan net zo goed bij het gezin!

  reageer
 • Eddie

   

  Mag hopen dat jij nooit in zo'n situatie terechtkomt. Dat overleef je niet.

  reageer
 • uhm

   

  zo is t! zolang je nog kunt (ketting)roken en huisdieren kunt onderhouden, heb je ook geld voor voedsel. dat heet prioriteiten stellen!

  reageer
 • nol

   

  mooi initiatief!! Eigenlijk wel triest dat het zo gaat...

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Ik vind het triest dat er een voedselbank nodig is. Maar ik ben blij voor de mensen die dit nodig hebben, dat er een voedselbank is. Wat mij wel verontrust, zijn de geluiden dat mensen er soms onterecht gebruik van maken. Ik hoop dan ook dat de controle dermate goed is, dat dit misbruik wordt tegengegaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert