Politiek wisselend over vertrek van Jorritsma

ALMERE
Politieke partijen in Almere reageren wisselend op het aangekondigde vertrek van burgemeester Annemarie Jorritsma. De meeste fracties vinden het jammer dat ze stopt, maar hebben er alle begrip voor.

Jorritsma maakte donderdag bekend dat ze in augustus na 12 jaar stopt als burgemeester en niet beschikbaar is voor een derde ambtstermijn. Diverse fracties in de gemeenteraad vinden dat zij een goede burgemeester is geweest en via haar uitgebreide Haagse netwerk veel heeft kunnen bereiken voor Almere.

De PVV is blij dat ze vertrekt en vindt haar een slechte burgemeester. Volgens die partij heeft ze de problemen rond de criminaliteit in de stad niet goed aangepakt. Ook Almere Partij/OPA vindt het goed dat ze weggaat, omdat ze geen goede burgemeester is geweest.

reacties (20)

 • Ja op de kaart als slechte stad! Nou nou wat belangrijk dat Almere op de kaart moest komen zeg pfff

  reageer
 • Sjaan

   

  Geen enkele burgemeester is geschikt voor Almere!!! maakt niet uit wie je bent of wat je doet "Almere is gewoon hopeloos" laat een ieder daar nu eens eerlijk over zijn. Almere is en blijft het "afvoerputje" van Amsterdam. helemaal niet erg maar schik je daarin!!

  reageer
 • Reinder

   

  Annemarie moet altijd vooraan staan ook met haar mond. Nu naar de Eerste kamer. Heeft zij nog geen geld genoeg. Ja, in de politiek kan je geld verdienen. Als eerste kamerlid verdien je ook 1350,- per ochtend. en dan nog de nevenfuncties bedrag vul maar in.........

  reageer
 • Peter

   

  Hij die zonder zonde is .....

  reageer
 • steef

   

  Ben ook blij dat ze gaat . nu nog uit almere

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  inderdaad, beter een goeie stuurman uit de boot gezet, dan een stiekemerd op de boot

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als dergelijke details voor jou belangerijker zijn dan het beleid....dan zal geen enkele burgemeester je goedkeuring weg kunnen dragen.

  reageer
 • Gertjan

   

  De beste stuurlui staan aan wal, zullen we maar zeggen.

  reageer
 • kees

   

  Dat heeft ze niet ontkend. Ze heeft het niet bevestigd en ontkend omdat de procedure geheim hoort te zijn.en terecht

  reageer
 • ron kristel

   

  na het incident met die waterpomp en sollicitatie burgemeester van amsterdam wat ze ontkende had ik het helemaal gehad met haar

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Ik woon niet in Almere, ben geen supporter van de VVD (of PvdA), maar ik volg de politiek daar nauwgezet. Almere heeft extreem veel te danken aan de dynamische bestuurder(s ) Jorritsma (en Duyvestein). Zonder hun kennis van zaken, hun enorme dossierkennis, hun gigantisch netwerk en hun gezond verstand staat Almere op de kaart. Het duo is van een enorm grote betekenis voor de verdere ontwikkeling van de stad, met als hoogtepunt het binnenhalen van de Floriade (het mislukken van het ijscentrum is al vergeven. Wie werkt maakt fouten). De nieuwe burgemeester dient weer een absolute topbestuurder te zijn. Er is nog veel te doen in Almere.

  reageer
 • Ferry

   

  Er vanuitgaande dat de gemaakte keuzes binnen Almere niet alleen door 1 persoon gemaakt worden maar door de gekozen partijen en omliggende besturen, vind ik het te krampachtig om te roepen dat het aan 1 persoon ligt. Een andere burgermeester zal dit niet oplossen. alleen het gezicht zal veranderen en niet de daden.......

  reageer
 • Hehe word eens tijd dat zij weg gaat had al veel eerder moeten gebeuren! Alles is incident bij haar en Almere is er alleen maar op achteruit gegaan! Grootste deel van Almere zag haar liever gaan dan blijven!

  reageer
 • ron

   

  @ As: wat is er mis met dat beleid ? wil je het andersom dan ? allemaal illegale thuis kwekerijtjes met de nodige brandgevaar in stand laten ? en geen coffee shop openen ? (vind dat nog veel krommer) en denk je nu werkelijk dat zij invloed heeft dat daar een park is gekomen ..... Hoe naïef kan iemand reageren.

  reageer
 • Laat de PVV burgemeester maar komen hoor, Welkom.

  reageer
 • Job

   

  En wie zal dat dan moeten zijn? Wie is er volgens u wel geschikt om een stad met stadsalures, die te maken heeft met landelijke regelgeving, te besturen en dit ook nog eens zonder fouten doet?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat kun je pas zeggen als de volgende burgemeester een tijdje in functie is.

  reageer
 • As

   

  Het ene moment trots in de krant melden dat ze opdracht gegeven heeft om een huis waar een wietkwekerij heeft gezeten, dicht te timmeren en vervolgens wel een vergunning voor een coffieshop in Buiten willen afgeven. Annie, voor het geval je het nog niet weet, de verkoper moet ergens kunnen inkopen en ra ra waar kan dat. Laten we het vooral maar niet over het pomp incident hebben waarvan je zei dat je nergens van af wist, sterker nog je man kreeg dit op z'n bordje. En hoe zat het ook al weer over het schrappen van groen in de wijken en daarvoor zou in Overgooi een stadspark terug komen en laat dat nu net de wijk zijn waar Annie woont.

  reageer
 • Erwin

   

  Frits heeft helaas gelijk ...

  reageer
 • frits

   

  de vlag kan uit weg er mee een burgemeester die roept dat inbraken straatroven en overvallen incidentjes zijn die heeft het niet begrepen hier maar daadkrachtig optreden daar heeft ze niet van gehoord net als bij eindelijk nu wordt er de andere kant op gekeken waar prostitutie en drugshandel en wapenhandel hoogtij vieren we zullen aan annie niks missen hier in almere hier zal een burgemeester moeten komen die daadkrachtig optreed tegen dit soort ellende ,het wordt tijd voor verandering

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert