Raad Almere bespreekt mogelijkheid uit OMALA te stappen

ALMERE
De gemeenteraad van Almere bespreekt donderdagavond de mogelijkheid om uit ontwikkelingsmaatschappij OMALA te stappen. Dit naar aanleiding van vragen van de PVV en GroenLinks.

De twee partijen willen weten wat de risico's zijn van deelname aan OMALA. Deze onderneming moet een bedrijventerrein bij Lelystad Airport ontwikkelen. Almere heeft ongeveer 4,3 miljoen euro in het project gestoken, waarvan 3 miljoen euro als lening. Tot op heden heeft OMALA nog geen meter grond van het toekomstige bedrijventerrein verkocht.

Ook in Provinciale Staten van Flevoland en de gemeenteraad van Lelystad klonken kritische geluiden over de prestaties van de ontwikkelingsmaatschappij. Lelystad, Almere en de provincie zijn gezamenlijk aandeelhouder van OMALA.

reacties (7)

 • bas

   

  graag wil ikbeen consult bij u. u schijnt alles al te kunnen voorspellen en alles al te weten. zeer bijzonder

  reageer
 • .\/\/.

   

  Deze partijen zitten met door de kiezers aangewezen leden in de raad, het is dus hun wettelijk recht onderwerpen te agenderen. Deze partijen maken dus deel uit van 'als Nederland'. Daar mag je verder van vinden wat je wil, maar het is wel een feit.

  reageer
 • Erik

   

  Wanneer stoppen we nu eindelijk eens met die nieuwe "betuwelijn" die vliegveld Lelystad heet? Luchtvaart maatschappijen willen niet komen, ondernemers vestigen zich niet. De reizigers zien het niet zitten en de politiek....... droomt vrolijk, op kosten van de belastingbetaler verder over niet bestaande banen en inkomsten!

  reageer
 • Henk

   

  GroenLinks?!? Was dat ook niet die partij die als enige volledig afwezig was toen de luchthaven Lelystad werd besproken in de tweede kamer? Kan je meepraten op hoog niveau, verzuim je het (of snap je het niet)

  reageer
 • Peter

   

  Kunnen we als Nederland niet beter uit ieder overleg met de PVV en Groen Links stappen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  Eindelijk mensen die nadenken!

  reageer
 • Koos

   

  Zucht.... Is de vraag of er mogelijkheden zijn om uit OMALA te stappen nu al nieuws? Het betreft slechts een vraag van de PVV en GROEN LINKS.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert