Gemeenteraad Almere blijft OMALA steunen

FLEVOLAND
Een meerderheid in de Almeerse gemeenteraad wil voorlopig doorgaan met ontwikkelingsmaatschappij OMALA. Dit bedrijf moet voor de gemeenten Almere en Lelystad en de provincie industrieterrein verkopen rondom Lelystad Airport. Tot nu toe is het bedrijf niet succesvol. Er is nog geen grond verkocht terwijl de kosten wel doorlopen. De gemeente heeft 4 miljoen euro in het bedrijf zitten en vreest dat een deel van dat geld nooit terugkomt. GroenLinks en de PVV zijn van mening dat de gemeente moet stoppen met het project.

Een meerderheid van de gemeenteraad wil voor vervolgstappen eerst wachten of er vanuit Den Haag definitief toestemming komt om de luchthaven uit te breiden. Dat besluit wordt begin april verwacht. Mocht er een negatief besluit vallen dan vindt verantwoordelijk wethouder Pol dat het juiste moment om te heroverwegen of er voldoende kansen zijn. Nu uit de constructie stappen zou een afkoopsom kosten voor de gemeente van een half miljoen euro. "Het is beter om nog 4 maanden te wachten", stelt de wethouder.

OMALA beloofde bij de start in 2009 dat er ook winst voor Almere zou zijn op het moment dat het vliegveld er niet zou komen of dat de bouw vertraagd zou zijn. Tot nu toe is dat scenario ook niet uitgekomen. De verliezen bij OMALA worden zoveel mogelijk beperkt door zo min mogelijk personeel in dienst te nemen.

reacties (8)

 • Wolf

   

  Vreemd want deze ondernemer ziet het namelijk wel zitten. En met mij nog veel meer. U verkoopt gebakken lucht dat is overigens ook een kunst.

  reageer
 • Bas

   

  jij in ieder geval zeker niet

  reageer
 • o.

   

  Airlines zien Lelystad airport niet zitten. Bedrijfsleven ziet Lelystad airport niet zitten. De politiek denkt dat het een geweldig succes wordt. RaRa wie heeft er gelijk?

  reageer
 • Haha

   

  Ja stap maar op, maar niet zeuren als over een paar jaar blijkt dat het booming business is.... Die grond om het dat 2e vliegveldje van Nederland.... Ohh nee toch niet, want er zijn toch mensen die inzien dat het nu niet echt handig is om uit omala te stappen. De tijd zal het leren

  reageer
 • Havenaar

   

  Ach wat is 5 maanden. Bureucratie is altijd traag en wie weet duurt het nog wel langer als straks het kabinet barst. Bananenrepubliek!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • cor

   

  Schiphol is in handen van de overheid. Nieuwe directeur bij Omala werkt via zijn adviesbureau ook voor schiphol vastgoed. Er wordt rekening gehouden met een juridische strijd zoals bij Schiphol. Kost de belastingbetaler veel geld. Slappe hap van gemeenteraad, stoppen nu het nog kan.

  reageer
 • Lelystad

   

  Helemaal mee eens!!

  reageer
 • frits

   

  Dom hoor. Wie de Schiphol Groep kent, weet dat deze alles op eigen terrein zullen ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat de Schiphol Groep nu al terreinen rondom het vliegveld Lelystad opkoopt. OMALA is goegbedoeld van de overheden, maar kansloos en naief.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert