Schuld Berechja College was 3,5 miljoen euro

URK • Do 11 december 2014 | 13:12 • Donderdag 11 december 2014 | 13:12
De schuld van het Berechja College bedroeg 3,5 miljoen euro, ontstaan door de nieuwbouw van de school. Dat heeft interim-bestuurder Littooij van het Berechja tegen Omroep Flevoland gezegd. De problemen bij de school waren veel groter dan in juni naar buiten werd gebracht.

Toen werd gezegd dat de opleiding met 1 miljoen euro gered kon worden. Het rijk, de provincie en de gemeente trekken nu 2,5 miljoen euro uit om het Berechja er bovenop te helpen.

Los van de schuld waren er ook structurele tekorten. Een deel van de tekorten wordt overgenomen door ROC Friese Poort, dat de MBO-opleidingen van het Berechja overneemt.

Een ander deel van de schuld, anderhalf miljoen euro, denkt Littooij in 7 jaar tijd weg te kunnen werken. Littooij neemt een eerdere beschuldiging aan het adres van de gemeente terug. De bestuurder zei eerder dat de gemeente geld had toegezegd voor de nieuwbouw, maar hij erkent nu dat die informatie nergens zwart op wit staat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel