Schuld Berechja College was 3,5 miljoen euro

URK
De schuld van het Berechja College bedroeg 3,5 miljoen euro, ontstaan door de nieuwbouw van de school. Dat heeft interim-bestuurder Littooij van het Berechja tegen Omroep Flevoland gezegd. De problemen bij de school waren veel groter dan in juni naar buiten werd gebracht.

Toen werd gezegd dat de opleiding met 1 miljoen euro gered kon worden. Het rijk, de provincie en de gemeente trekken nu 2,5 miljoen euro uit om het Berechja er bovenop te helpen.

Los van de schuld waren er ook structurele tekorten. Een deel van de tekorten wordt overgenomen door ROC Friese Poort, dat de MBO-opleidingen van het Berechja overneemt.

Een ander deel van de schuld, anderhalf miljoen euro, denkt Littooij in 7 jaar tijd weg te kunnen werken. Littooij neemt een eerdere beschuldiging aan het adres van de gemeente terug. De bestuurder zei eerder dat de gemeente geld had toegezegd voor de nieuwbouw, maar hij erkent nu dat die informatie nergens zwart op wit staat.

reacties (11)

 • Hendrik

   

  Vraag mij uiteindelijk af of dit nu wel zo goed is om bij ROC Friese Poort te komen. Eigen identiteit is volgens mij weg. Je wordt één van de vele opleidingen, dus gaat er absoluut bezuinigd worden op locatie Urk. Volgens mij hadden we beter net zoals Deltion in Zwolle bij het Stc aan kunnen sluiten. Nu worden we weggegooid in een onduidelijke afspraak en verkwanseld. Is er wel de juiste beslissing genomen op grond van goede onderzoek? Of speelden wederom emoties hier bij op? Ik hoop dan ook dat dit een zuivere en oprechte beslissing is geweest.

  reageer
 • koekjan

   

  @pasterkamp, hoezo gemeente geen schuld? waarom maken ze zich dan zo druk over deze zaak? als het ministerie toezicht dient te houden op de berechja is het toch hun probleem? de gemeente en de burgemeester maken zich zo druk omdat zij hier ook schuld in hebben en dat komt wel naar voren als het rijk de bestuurders van het berechja gaat vervolgen want dan komt de waarheid boven tafel.

  reageer
 • Nico

   

  Dus volgend jaar maar weer Kinderpostzegels verkopen.

  reageer
 • sjonny

   

  De vis is duur betaald. Zo verkoop je schar voor schol.

  reageer
 • Karel

   

  Een ander deel van de schuld, anderhalf miljoen euro, denkt Littooij in 7 jaar tijd weg te kunnen werken????????????? Hoe dan? Als er al zo wordt gegoocheld met geld heb ik mijn vraagtekens bij het begrip "wegwerken"?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tj

   

  waar om dan binnen de gemeente zo veel ophef!!!!

  reageer
 • Ron

   

  Iets voor de pers ? Hebben we daar de politie en of het OM niet voor ?

  reageer
 • vdb

   

  Dit met geld van een ander de grote jongen spelen

  reageer
 • Frenky

   

  3,5 mljn schuld 2,5 mljn subsidie Blijft 1 mljn rest. Maar ze spreken over een restschuld van 1,5 mljn. Nu alweer 1/2 mljn weg-gerekend

  reageer
 • Pasterkamp

   

  Als de gemeente niet de schuldige is zo als nu blijkt, wie is er dan met het geld vandoor? Iets voor de pers om uit te zoeken.

  reageer
 • Ron

   

  Dat geld is opgemaakt in Urk ? Zijn er Urkers rijker van geworden ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert