Wethouders tekenen overeenkomst jeugdhulp

FLEVOLAND
De zes Flevolandse gemeenten hebben donderdag een samenwerkingsovereenkomst over de jeugdhulp ondertekend.

Zes wethouders tekenden de overeenkomst, waarin de nieuwe taken op het gebied van jeugdhulp zijn geregeld. Ook zijn er afspraken gemaakt met de verschillende jeugdhulpinstellingen. Er moet ook samengewerkt worden, want vanaf 1 januari zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg.

De Flevolandse gemeenten willen dat de problemen thuis worden opgelost. Ze gaan gezinnen ondersteunen en pas als het echt niet anders kan wordt jeugdhulpverlening ingezet.

reacties (5)

 • Barbara

   

  Ik wil graag geloven in de goede bedoelingen en het harde werken van deze wethouders, maar zie ook dat het samsam gedoe, dat "samen sterk" gedoe, ook de eigen baan zeker moet stellen. M.a.w we willen geen gedonder, we denken er allemaal hetzelfde over. Dat kan positief uitwerken, maar ook het tegendeel is mogelijk. De mensen die de hulp nodig hebben staan veelal alleen. Hebben geen groep als achterban om samen op te treden.

  reageer
 • Will

   

  Tijdens vrijwilligerswerk bij humanitas voldoende gezien om te kunnen concluderen dat het hele jeugdzorg traject van alle kanten rammelt.

  reageer
 • Freek

   

  Beetje domme reactie. Kijk eens om je heen, van bureau Jeugdzorg wordt geen jeugdige beter.

  reageer
 • Nopje

   

  Altijd makkelijk praten...beste stuurlui staan aan wal!!

  reageer
 • Jay

   

  Eerst maar eens zien en dan geloven, tot op heden brengt jeuahdzorg alleen maar ernstige schade toe aan gezinnen waar het niet nodig is en grijpen ze niet in waar het wel nodig is

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert