42 uur brainstormen over Floriade 2022

ALMERE
In de Almeerse studentensociëteit Endzjin is om middernacht de Brainstorm Marathon Floriade 2022 van start gegaan. De 42-uur durende sessie werd geopend door burgemeester Annemarie Jorritsma.

Speciale brainstormteams gaan tot en met zaterdagmiddag gewone Almeerders vragen naar hun plannen voor de Floriade. De tuinbouwtentoonstelling wordt over zeven jaar in de stad gehouden.

De Brainstorm Marathon is een initiatief van Almeerse ondernemers. Zij willen het record verslaan van langste en grootste brainstorm ter wereld. Daarvoor zijn meer dan 100.000 ideeën nodig. Mensen buiten Almere kunnen via een speciale website hun plan inleveren voor de Floriade.


reacties (10)

 • Hannes

   

  Toch blijf ik volhouden dat de locatie verkeerd is uitgekozen. Juist dat ik zie dat er weer van die achterlijke hoogbouw in de maguette voorkomt, daar past zeker geen jachthaven bij in. Het is niet meer tedoen voor Land en Tuinbouw. Deze weet zijn weg wel te vinden daar hebben ze de Floriade niet meer voor nodig Dat hele gebeuren wordt een armzalige bouwput.

  reageer
 • Andree

   

  Het Kasteel vormt in feite een hoek van de Floriade en zal het alleen maar mooier maken. De sluis wordt daar ook al verbreed. Dat is zeker ook zonder dat het iets met de Floriade te maken heeft.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Een goede reden om ze vooraf en uit een eigen budget aan te pakken. Tijd genoeg. Overigens is de grond rond het Kasteel weer van de gemeente door het verzaken van de projectontwikkelaar.

  reageer
 • .\/\/.

   

  @ Job en @ Steven Stedenwijker: als je zo'n project als de Floriade wilt laten mislukken moet je het vooral aan allerlei andere projecten vastknopen, zodat het een het ander op kan houden. Het Kasteel Almere is eenn zakelijk probleemgeval uit de private sector dat niets met de Floriade te maken heeft, en die hoogspanningskabels zijn niet meer dan een kwestie van mooi of lelijk.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Waarom is er niets in de omliggende wijken als Filmwijk en Stedenwijk?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • waterwijker

   

  Dat vind ik geen idee, ik vind het de enig juiste oplossing. Het mooie van Almere is dat het er niet overal aangeharkt, afgepaald en volgebouwd is. Dat moet zo blijven, Almere is klaar. Niks Floriade, zonde van het geld en de verwoesting die er mee gepaard gaat.

  reageer
 • De maquette ziet er mooi uit.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De maquette is wel flink veranderd. Overigens zou men de hoogspanningsleiding over het Weerwater onder de grond/water moeten brengen. Daar heeft iedereen wat aan. Het ziet er altijd uit of je in een industriewijk woont. Voorts kan men maar beter snel de afbouw van het Kasteel hervatten. Met een dicht dak er op en een restaurant op de hoogste verdieping moet daar toch wat van te maken zijn. Als het hotel voorlopig niet wil dan kun je er ook nog wat kantoren in maken.

  reageer
 • Idee, gewoon niet door laten gaan.

  reageer
 • Job

   

  Om te beginnen de Schande van Almere, het kasteel, bij de Floriade betrekken. Afbouwen en gebruiken als horeca en hotel voorziening. Die miljoenen aan kosten kunnen er nog wel bij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert