Grote hitte bij dodelijke woningbrand in Almere

ALMERE
De hitte bij de dodelijk brand vorige week in Almere was zo groot, dat vier brandweermannen door hun beschermende kleding heen lichte brandwonden hebben opgelopen. Volgens de brandweer gaat het om verwondingen aan de handen, schouders en kin.

De brandweermannen waren de woning in de Paulus Potterstraat binnengegaan om bewoners die nog in het pand waren te redden. Voor een vrouw van 52 kwam de hulp te laat. Een man en zijn kleinzoon zijn naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht.

Het incident is voor de brandweer geen aanleiding om opnieuw over de uniformen na te denken. Volgens de brandweer voldoen deze nog steeds aan alle normen.

reacties (8)

 • Dirk Zaan

   

  Inderdaad, onlangs zat hier nog een oud brandweermedewerker op te scheppen dat hij zo fijn met 55 er uit was kunnen gaan. Dat zouden we allemaal wel willen. Het vreemde is dat we allemaal tot 67 moeten en dat er met veel moeite een paar jaar af kan voor extreem zware beroep in de bouw maar dat kantoor en slaapberoepen als luchtverkeersleider (met ministerssalaris) en brandweer nog even vrolijk met 55 naar huis mogen. Bij defensie zitten er ook nog genoeg magazijnmeesters en fouriers naar de 55 uit te kijken.

  reageer
 • Ik

   

  Mijn respect hebben ze!

  reageer
 • anymous

   

  Het is wel duidelijk dat je niet weet waar je over praat. een gemiddelde brandweerman verdient niet meer dan een vrachtwagen chauffeur op basis van 40 uur in de week zonder ort en op basis van binnenland transport dus elke dag thuis bij je gezin. De brandweer mensen die voor jou veiligheid 24 uur per dag 365 dagen per jaar klaar staan en hun gezin achter laten als het slecht weer is verdient dus na verhouding maar minimaal. het is fijn om te lezen dat veel mensen het werk wel van deze brandweerlieden waarderen. en goed om te zien dat mensen bewust zijn van welke gevaren zij trotseren om zo mens en dier te helpen of te redden. hoelaat het ook is Hoe slecht weer het ook is de brandweer is er voor jou!!

  reageer
 • Halve waarheden

   

  Mevrouw u kent niet de feiten. Laat u er dan niet over uit.

  reageer
 • Ariane

   

  Dat hebben ze al. Ook pensioen met 55 en met nu al maandelijkse ruime toelage voor slaapdienst en roosterdienst.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bewoner

   

  Deze brandweermannen verdienen een topsalaris! Chapeau.

  reageer
 • m.s

   

  respect voor deze mensen. met gevaar voor eigen leven een brandend huis binnen gaan.

  reageer
 • Respect

   

  Sjonge...echt respect voor brandweerlieden! Voorspoedig herstel gewenst natuurlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert