Zuyderzee College stapt over van MacBook naar iPad

EMMELOORD
Het Zuyderzee College in Emmeloord stapt voor het digitale onderwijs over van MacBooks naar iPads. Volgens de school is daartoe besloten omdat uitgevers de laatste jaren veel lesmateriaal voor de iPad ontwikkeld hebben. Dankzij beschikbare software kunnen de leraren en leerlingen bovendien gemakkelijk digitaal aan elkaar gekoppeld worden.

Het Zuyderzee College stapte acht jaar geleden over van traditionele schoolboeken naar onderwijs via de laptop. Omdat digitaal onderwijs destijds nog in de kinderschoenen stond, moest veel leerstof in eigen huis ontwikkeld en bijgehouden worden. Volgens de school was dit erg arbeidsintensief.

Voor ouders betekent de overstap naar de iPad een aanzienlijke kostenbesparing. Ook de school is goedkoper uit, omdat opladers en andere accessoires van de MacBooks nogal eens gerepareerd of vervangen moesten worden.

reacties (7)

 • Sven

   

  Helaas werken de meeste schoolboeken niet op linux-pc's of -laptops. Daarnaast betekent dit voor de school meer werk om alles in te stellen. En last but not least: dan moet de ict-afdeling daar nog wel zin in hebben. De meeste ict-afdelingen hebben dat niet, want zij zien de hoeveelheid werk niet zitten. leerlingen wegwijs maken met linux enzo.

  reageer
 • Ilse

   

  Op het Zuyderzee werden de laptops toch altijd gratis ter beschikking gesteld. Van het boekengeld. Is dat nu verander dan? Moeten ze nu ineens geen betalen voor de Ipad?

  reageer
 • Dnz

   

  Arcus werkt in vmbo al een paar jaar met de iPad. Zeer groot succes. Hogere resultaten, gemotiveerde leerlingen en enthousiaste docenten. What's new?

  reageer
 • Danny

   

  Ze hadden over moeten stappen naar Linux...

  reageer
 • Applefreak

   

  Weer een mooie reclamestunt van het Zuyderzee College om nieuwe leerlingen binnen te halen. Er wordt echter niet bijverteld dat na 2 leerjaren werken op een Ipad vervolgens in de bovenbouw weer terug gegrepen wordt naar de 'gewone' boeken.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Maartje

   

  Leuk voor de leerlingen en ouders om op buitensporig hoge kosten te worden gejaagd door de doorgeslagen Apple hobby van de schooldirecteur

  reageer
 • Swiebertje

   

  Nu nog weer terug naar schrift,pen en potlood. Als ik zie wat het niveau van de hedendaagse schoolverlaters is die bij ons bedrijf instromen heb ik toch niet het idee dat we hiermee op de goede weg zijn. Men denkt met Google translate een brief in het Engels op te kunnen stellen en als ze het op het schermpje niet kunnen vinden dan weten ze het antwoord niet op een vraag.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert