Politici verbijsterd over belastingfout

DRONTEN • Ma 26 januari 2015 | 20:36 • Maandag 26 januari 2015 | 20:36
Politieke partijen in Dronten vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente is vergeten premies voor de WAO en de WIA aan de belastingdienst af te dragen. De gemeente moet nu 2 miljoen uit de reserves halen om de afdracht alsnog te doen.

De GroenLinks-fractie zegt verbijsterd te zijn en vindt het onacceptabel dat sinds 2011 niemand is opgevallen dat er geen betalingen zijn gedaan. GroenLinks verbaast zich er over dat ook de accountant geen vragen is gaan stellen toen er geld overbleef bij het personeelsbudget en die gelden maar gewoon in de algemene middelen zijn gestort. 

Ook de PvdA vindt het bizar dat dit soort grote bedragen onopgemerkt zijn gebleven. De twee oppositiepartijen willen snel opheldering van burgemeester en wethouders.

Ook collegepartij CDA is geschrokken en vindt het een slordige fout van de gemeente. De fout bij de gemeente Dronten kwam aan het licht toen er een extern onderzoek werd verricht naar de juistheid van de processen binnen de gemeentelijke salarisadministratie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel