1,4 miljoen euro voor AAP voor opvang tijgers en leeuwen

ALMERE
De stichting AAP in Almere heeft maandag een cheque van 1,4 miljoen euro gekregen van de Nationale Postcode Loterij. Van dat geld bouwt AAP een opvang voor tijgers en leeuwen in haar vestiging in Spanje.

In steeds meer landen wordt het gebruik van wilde dieren in circussen verboden. Daardoor hebben tijgers en leeuwen vaak een nieuw thuis nodig. De opvangmogelijkheden zijn volgens de stichting AAP nu nog beperkt.

Momenteel wordt gewerkt aan de eerste acht ruime verblijven in de Spaanse vestiging Primadomus. In de verblijven worden waterpoelen aangelegd voor de tijgers en zijn er rotsen voor leeuwen.

Foto's: stichting AAP - Berta Alzaga, David van Gennep, Godelieve Kranendonk, Popov Architecten


reacties (1)

  • -Z-

     

    David, het is echt tijd de naam AAP te laten vervallen. Of alleen apen, of een naam die recht doet aan jullie inspanningen. En vraag jezelf eens af: wil AAP dezelfde weg, dezelfde filosofie, dezelfde organistatiemanier, dezelfde argumenten etc als al te veel organistaties hebben ? Groter, meer, sneller, zieliger groeien, nieuwe dierlijke doelgroepen, groei, meer subsidie etc ? Of blijft AAP bescheiden, oprecht, transparant en duidelijk ?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert