PvdA stelde in 2014 vragen over meevaller personeelskosten

DRONTEN
De PvdA in Dronten heeft in 2014 vragen gesteld over een meevaller op personeelskosten. Suzanne Stoop vroeg wethouder Ton van Amerongen tijdens een commissievergadering in mei vorig jaar hoe het kon dat er een voordeel van 480.000 euro was, terwijl de gemeente meer mensen aan het werk had.

De vragen en het antwoord zijn opmerkelijk nu maandag naar buiten is gekomen dat Dronten sinds 2011 is vergeten WAO en WIA premies aan de belastingdienst te betalen. Wethouder Van Amerongen antwoordde destijds onder meer dat er minder tijdelijk personeel was ingehuurd. Op de website van de gemeente verscheen eind april een berichtje dat door sturing op personele kosten in 2013 een besparing van 480.000 euro kon worden gerealiseerd.

De PvdA vraagt zich nu af of de wethouder de vragen van de partij destijds wel serieus heeft genomen en juist heeft beantwoord. De partij wil dat hier tijdens de komende raadsvergadering in februari over wordt gesproken.

reacties (10)

 • Hans

   

  Er blijkt geen premie afgedragen te zijn waardoor er dus geld overbleef. Als de premie wel was afgedragen dan was er geen geld over. Conclusie er is niet voor € 480.000 minder ingehuurd.

  reageer
 • DD

   

  Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar de leadsheets 2011 t/m 2013 van de personeelskosten waarop de uitsplitsing van deze kosten te zien is. Ik ben benieuwd of hieruit blijkt dat de inhuur inderdaad ca. 480.000 lager was. Kan OF deze in het kader van de Wet openbaarheid van Bestuur ook opvragen en hier publiceren?

  reageer
 • Hans

   

  De wethouder heeft de raad verkeerd voorgelicht. De vraag is wie de wethouder verkeerd heeft voorgelicht. Dat zijn de ambtenaren! Het nieuwe hoofd financiën is er volgens Bleeker al een jaar dan had hij vorig jaar dus ook al kunnen zien dat het niet klopte! en de Controller van de gemeente heeft ook jaren liggen slapen. Tijd dat de raad orde op zaken gaat stellen.

  reageer
 • oud dronten

   

  schijnbaar niet. Een domme fout met grote gevolgen voor de inwoners van de gemeente dronten.

  reageer
 • oud dronten

   

  de burger die gemeentelijke belastingen moet betalen. al werk je voor een karige loon. je komt nergens meer voor in aanmerking. diegene die toen werkzaam waren op deze afdeling dienen maar eens op te draaien voor deze slordige fout. met daarop een boete. uwv handelt ook zo

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inge

   

  Krijgen gemeentes geen aanmaningen van de belastingdienst?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is allemaal broekzak-vestzak natuurlijk. Het hoofdonderwerp is "hoe is het mogelijk dat".

  reageer
 • bergerac

   

  En wie gaat de rekening betalen denkt u?

  reageer
 • Anje

   

  O hé ik zie dit stukje nu pas!!! Dus er is wel een partij geweest die is opgevallen dat er iets niet klopte in die berekeningen. En zoals de verslaggeefster stelt; een wethouder is verplicht om de waarheid te vertellen. De wethouder klinkt in dat stukje behoorlijk overtuigend dus ik kan me voorstellen dat partijen er dan van uit gaan dat het klopt wat hij zegt. De wethouder gaf dus toen een verklaring die nu niet blijkt te kloppen. Heeft hij het dan wel nagekeken toen die vragen kwamen of schudde hij dit zo maar uit zijn mouw? En wanneer weten we nu of we met zn allen een dikke vette boete moeten gaan betalen? Want die ene wethouder kan wel zeggen dat de burger hier niet mee benadeeld wordt maar dat is natuurlijk onzin.

  reageer
 • Dirk

   

  Er is toch ook zoiets als onderzoeksplicht? Wat een blamage...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert