SP Dronten boos op Tweede Kamerfractie

DRONTEN
De SP in Dronten is boos op de Tweede Kamerfractie van diezelfde partij, omdat die Kamervragen heeft gesteld aan minister Plasterk over de financiën van Dronten.

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak vindt dat de minister het gemeentebestuur van Dronten op het matje moet roepen, omdat de gemeente sinds 2011 is vergeten de premies voor de WAO en WIA af te dragen aan de belastingdienst. De gemeente moet nu 2 miljoen uit de reserves halen om de afdracht alsnog te doen.

SP-fractievoorzitter Jan den Boer vindt dat Van Raak eerst zijn partijgenoten in Dronten zelf had moeten raadplegen. Hij distantieert zich dan ook van de kamervragen. Hij vindt dat het college van burgemeester en wethouders juist heeft gehandeld door de zaak bekend te maken en nu verder te onderzoeken.

reacties (2)

 • Iris

   

  Dat meen je toch niet? De enige partij in de Tweede kamer die wel serieus naar lokale zaken kijkt en die wordt vervolgens keihard afgevallen door zo'n joker uit Dronten?? Alle andere landelijke partijen halen hun neus op voor een "vergissinkje van maar 2 miljoen". Het zal ook wel nooit wat worden met die SP.

  reageer
 • Nico

   

  Gigantische klont boter op het hoofd zeker?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert