PVV wil debat over voorwaarden Floriade

ALMERE
De PVV in Almere wil volgende week met wethouder Henk Mulder in debat over de voorwaarden die de Nederlandse Tuinbouwraad stelt aan de organisatie van de Floriade. De politieke partij vraagt zich af wat de status van die eisen is.

De Tuinbouwraad heeft in 2011 randvoorwaarden geformuleerd. Daarin staat onder meer dat er voor de organisatie van de Floriade een stichting moet worden opgericht. De NTR en de gemeente Almere laten weten dat die voorwaarden er toentertijd waren om een bidbook te schrijven, maar dat er nu in gezamenlijkheid wordt gewerkt aan een samenwerkingsovereenkomst. Daarin staat ook de uiteindelijke organisatievorm vastgelegd. De gemeenteraad buigt zich waarschijnlijk in april over deze overeenkomst.

Ook staat in de voorwaarden dat Almere drie miljoen euro aan de tuinbouwraad betaalt. De PVV wil weten of dit geld bovenop de tien miljoen euro komt die Almere aan het evenement bijdraagt. Een gemeentewoordvoerder laat desgevraagd weten dat dit niet het geval is. De drie miljoen is opgenomen in de businesscase als kostenpost Deelname Floriade. Die kosten worden gedekt door bijvoorbeeld inkomsten uit kaartverkoop of sponsorbijdragen. De NTR gebruikt de drie miljoen euro om bedrijven te helpen bij hun inzendingen voor de Floriade.

reacties (6)

 • Suus

   

  Lijkt mij akelig als je altijd zo in de toekomst kan kijken, sterkte ermee

  reageer
 • Nico

   

  De houtvoorraad uit de Kruidenwijk wordt gebruikt om het gat te dichten.

  reageer
 • almere

   

  Wat een onzin Paul, de flopiade komt er klopt maar levert alleen maar verliezen op kijk naar de vorige flopiade,s dus totaal niet leuk voor de burgers van almere die straks de rekening krijgen van 10 miljoen euro,s . denk daar maar eens aan .

  reageer
 • Paul

   

  Wat een onzin Koos, die Floriade komt er en is goed voor Almere en leuk voor de burgers, wat een zure reactie trouwens.

  reageer
 • koos

   

  alle wethouders en belangrijke ambtenaren van nu zijn na 2022 met pensioen dus het zal ze echt helemaal niets intereseren. tot die tijd zakken vullen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Theo

   

  zal wel net zo n succes worden als de vorige floriade....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert