Wethouder verwacht veel steun voor anti-schaliegascampagne

NOORDOOSTPOLDER
Wethouder Andries Poppe verwacht veel steun voor de nieuwe digitale campagne tegen schaliegaswinning. Bestuurders van Noordoostpolder, enkele andere gemeenten en de provincie Friesland hebben donderdagochtend in Den Haag de aftrap gegeven. In perscentrum Nieuwspoort werd ook een campagnefilm gepresenteerd. Doel is de landelijke overheid te wijzen op het gebrek aan draagvlak voor de voorgenomen proefboringen naar schaliegas.

Campagne
In de film roepen bestuurders collega's in andere gemeenten op om ook nee te zeggen tegen schaliegas. In plaats daarvan zou moeten worden geïnvesteerd in nieuwe, duurzame vormen van energie. Er is ook een speciale Facebook-pagina opgezet waar mensen kunnen reageren of hun steun betuigen.

Protest
De presentatie werd bewust donderdag gehouden, omdat later op de dag in de Tweede Kamer een energiedebat plaatsvindt. Daarom zijn ook 150 Groningers en een aantal mensen uit de Noordoostpolder naar de stad afgereisd om te demonstreren tegen het besluit van Minister Kamp. Die maakte maandag bekend dat tot 1 juli maximaal 16,5 miljard kubieke meter aardgas gewonnen mag worden, in afwachting van veiligheidsstudies. Het staat nog niet vast hoeveel gas er in de tweede helft van dit jaar gewonnen mag worden.
Donderdagmiddag spreekt een VNG-commissie ook over schaliegas en vindt er een rechtszaak plaats die schaliegaswinner Cuadrilla Resources tegen gemeente Boxtel heeft aangespannen.


De facebook-pagina die bij de campagne hoort

reacties (8)

 • Swiebertje

   

  Ja want dat is een leugen. Er zijn best argumenten te bedenken om niet aan schaliegas te beginnen maar die drinkwatervervuiling slaat helemaal nergens op.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En als het drinkwater vervuild raakt drinken we toch gewoon alleen nog maar bier, nietwaar?

  reageer
 • Geen goed plan!!

   

  Werkgelegenheid creëren op deze wijze is geen kunst.Inderdaad in Groningen heeft men de zelfde ervaring hoe men in Den Haag (VVD ) hun eigen achterban(VVD)aan het werk wil houden. Laten we de Noordoostpolder op een andere wijze nuttig maken. Ten eerste ,niet alleen denken dat Almere en omgeving alleen bestaansrecht heeft. De Noordoostpolder is het Groningen van Flevoland geworden te gek voor woorden .

  reageer
 • jan werkloos

   

  Direct beginnen met boren, goed voor werkgelegenheid en minder afhankelijk van oliesjeiks goedkoop tanken willen we toch allemaal. Beetje vezakking word uiteindelijk vergoed kun je mooi die scheur die er al zat opgeven tzt.

  reageer
 • Nico

   

  Ben tegen die belachelijke rode broek!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • sjoerd

   

  Heb gehoord ( in de achterkamertjes) dat men nu in Den Haag nabij het binnenhof wil gaan boren, en ook dat Minister Kamp zijn tuin beschikbaar stelt voor een boorplatform. Het zijn VVD ers die blijven linksom of rechtsom altijd graaien, en de bevolking een oor aan naaien.

  reageer
 • Gasman

   

  Als je voor schaliegas boringen bent, moet je VVD stemmen. Lang leve de Multinational!

  reageer
 • KC

   

  In geheel Flevoland geen schaliegas winning.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert