Bemiddelingsbureau huishoudelijke hulp in Urk en NOP

FLEVOLAND
Inwoners van de gemeentes Noordoostpolder en Urk die hulp in de huishouding zoeken, kunnen hiervoor vanaf maandag terecht bij het speciale bemiddelingsbureau Huistiptop. Dit bureau koppelt inwoners aan schoonmakers in de regio.

Op dit moment regelt de gemeente de huishoudelijke hulp nog. Vanaf volgende maand moeten inwoners zelf hun eventuele schoonmaakondersteuning inkopen en ook zelf een contract met een schoonmaker afsluiten. Dat hoeft niet via het bemiddelingsbureau, maar voor mensen die nu geen hulp hebben of een nieuwe hulp zoeken is er dus Huistiptop. Het bedrijf uit Meppel heeft volgens de gemeentes jarenlange ervaring in het bemiddelen van schoonmaakhulp.

Mensen die hulp niet kunnen betalen moeten toch zelf een contract afsluiten, maar kunnen zich bij de gemeente melden voor compensatie. Zorggroep Oude en Nieuwe Land, de grootste aanbieder in de gemeente NOP, kondigde eerder al aan dat het bestaande klanten gaat benaderen om vooral gebruik te blijven maken van de diensten van de thuishulp van ZONL.

reacties (5)

 • Vergelijk 3 offerte volgens Europese normen.

   

  U zult altijd een eerlijke vergelijking maken. Dus wed niet op 1 paard. OOK het bureau zal zijn centjes moeten hebben.

  reageer
 • rob

   

  jgg

  reageer
 • Rob

   

  Schoonmakers! dat is pas belachelijk. Deze arbeidskrachten zijn de ogen en oren voor het hulp behoevende volk. Jammer dat de een hoogstaande nieuwsomroepzender dit kwakkeloos overneemt . tssss.

  reageer
 • sjon

   

  Helaas de gemeente gooit het weer over de heg naar een hulpbureautje. Die werkt zeker voor niets? Is de gemeente met al zijn ambtenaren nu niet in staat dit zelf te regelen? Waarvoor nu al deze omslachtigheid, bureaucratie ten top. Iets wat simpel kan, toch moeilijk maken daar is zijn onze ambtenaren wereldkampioenen in.

  reageer
 • Jan

   

  Dus dit komt er terecht van het overhevelen van de zorgtaken naar de gemeentes. Zoek het zelf maar uit, en o ja, als je het niet kunt betalen, dan maar eens navragen bij gemeente of je compensatie kunt krijgen. Dat iedere gemeente voor zich kan uitmaken hoe men dit in gaat vullen is op zich natuurlijk belachelijk, volslagen willekeur.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert