Hond met stok bewusteloos geslagen

LELYSTAD
Een onbekende man en vrouw hebben maandag in Lelystad een hond bewusteloos geslagen. Dat gebeurde iets na 10.00 uur 's ochtends in stadsbos de Hollandse Hout. De 65-jarige eigenaresse van de hond werd volgens de politie ook mishandeld.

Aan de mishandeling ging een woordenwisseling vooraf. De man en de vrouw vroegen het slachtoffer haar hond bij zich te houden. Hoewel zij het dier aanlijnde, pakte de man een stok en sloeg de hond een paar keer. Toen het baasje het dier wilde beschermen, kreeg zij ook klappen.

Agenten en boswachters hebben nog gezocht naar de mishandelaars maar troffen niemand meer aan. De hond kwam kort na de mishandeling weer bij bewustzijn.

reacties (7)

 • saar

   

  Als je in je broek schijt , voor een hond , in het bos, moet je er niet gaan wandelen. Bovendien, de eigenaar is verantwoordelijk en je hebt met je handen van het dier af te blijven. En je gaat al helemaal niet mens en dier mishandelen. Aso's. Heb het signalement van de dierenbeulen op FB gedeeld, zouden er meer moeten doen.

  reageer
 • qwerty

   

  hoe kom jij aan een signalement???

 • Mike

   

  Dus het bos is alleen voor hondenliefhebbers? Net al alle volgescheten groenstroken zeker? Heb wel eens meegemaakt dat een loslopende hond in het bos kleine kinderen lastig viel, die inderdaad bijna in hun broek scheten. Commentaar van de eigenaar, die niets deed om z'n beest tot orde te roepen: 'ja, mijn hond moet toch ergens leren los te lopen.." Hondenschool te duur zeker. En de neiging van nogal wat 'baasjes' om de hond als gelijke te zien (of nog erger 'gezinslid'), helpt ook ook al niet. Gezag uitoefenen is niet voor iedereen weggelegd.

 • hano

   

  Afgelopen zomer liep ik ook daar met mijn hond. Kwam er een ouder echtpaar op de fiets langs waarvan de man compleet uit z'n dak ging over mijn hond. Stapte van z'n fiets en nam een vechthouding tegen mij aan. Echt niet normaal hoe hij tekeer ging. Ik dacht dat hij elk moment een beroerte zou kunnen krijgen zo rood was z'n hoofd. Ik ben maar verder gelopen om een confrontatie te voorkomen. Ik kan toch niet zo'n oude man terugmeppen? Daarnaast waren zij met 2 getuigen en ik alleen, dat had ik dus moeten afleggen als het fout was gegaan. Maar dit was echt niet normaal meer. Wat een ouwe gek.

  reageer
 • Wilma

   

  Als iedereen zijn hond aanlijnt en korthoudt, zodra er een andere hond aankomt, kan er niets gebeuren. Zoveel geweld kan natuurlijk niet, maar als deze mevrouw de hond aan de riem had gehad, was het zover niet gekomen. Als je je hond los laat lopen ben je altijd fout, tenzij het op die plek is toegestaan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Overigens hoort ook een hond die losloopt onder appel te staan.

 • rik

   

  U weet niet waar u het over heeft. Eerst artikel goed lezen. Dan reageren geen andere hond in het spel gewoon zinloos geweld. Ik hoop voor hem dat de politie deze mensen eerder heeft dan ik

 • Even reageren

   

  Wat een stelletje schoften hoe durven ze een beest neer te slaan en vervolgens ook nog bazin te mishandelen. waar is dat goed voor.

  reageer
 • Joop

   

  Mooi, ik ga mij hond daar voorlopig even wat meer uitlaten. Kijken of ze het lef hebben om ons ook aan te vallen. Ik heb wel zin in een potje zelfverdediging met buitensporig geweld tegen deze mensen. Mag mijn hond ook even happen namens het andere hondje wat nu een angst trouma heeft.

  reageer
 • Mechelaar

   

  Mag ik ook mee doen en jullie helpen.

 • laat alle reacties zien
 • Hollands

   

  Normaal gesproken is het erg rustig in het bos de Hollandse Hout. Ik schrik hier dan ook erg van. Jammer dat sommige mensen zo'n kort lontje hebben dat ze zelfs een hond bewusteloos slaan.

  reageer
 • vrouwtje

   

  gatverdamme wat een ratten die zoiets doen bah walgelijke en zieke zielen, de wereld wordt niet zieker het is al dood en doodziek, sterkte voor de hond en het slachtoffer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert