Onderzoek naar vergoeding voor ontslagen ambtenaar

DRONTEN • Vr 27 februari 2015 | 10:35 • Vrijdag 27 februari 2015 | 10:35
De gemeente Dronten doet onderzoek naar een vertrekregeling van een ambtenaar die 14 jaar geleden is ontslagen. Sinds die tijd krijgt de man maandelijks een uitkering van de gemeente tot aan zijn pensioen volgend jaar. Destijds is hem daarbij een sollicitatieplicht opgelegd. Ook is afgesproken dat eventuele andere inkomsten met de vergoeding verrekend zouden worden. Er wordt nu onderzocht of die afspraken ook zijn nagekomen.

Volgens burgemeester Aat de Jonge gaat het om een man die sinds 1983 verschillende functies had binnen de gemeente. In december 2000 is hij op eigen verzoek eervol ontslagen en zijn er afspraken gemaakt over de vertrekregeling. De burgemeester wil niet zeggen om hoeveel geld het zou gaan. Volgens een anonieme bron gaat het om tonnen.

Tijdens het onderzoek naar deze kwestie ontdekte een extern bureau ook dat de gemeente nog 2 miljoen euro schuldig is aan de belastingdienst, omdat er sinds 2011 geen premies voor de WIA en WAO zijn afgedragen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel