Vertrouwen in wethouder loopt nieuwe deuk op

DRONTEN • Vr 27 februari 2015 | 16:35 • Vrijdag 27 februari 2015 | 16:35
Het vertrouwen in wethouder Piet Bleeker van Dronten loopt opnieuw een deuk op. Dat vinden GroenLinks en D66 in Dronten. Zij zijn onaangenaam verrast door het onderzoek dat de gemeente doet naar de vertrekregeling van een ambtenaar die 14 jaar geleden is ontslagen.

Destijds zijn met de ontslagen ambtenaar afspraken gemaakt over maandelijkse vergoedingen. Nu wordt onderzocht of die zijn nageleefd. Fractievoorzitter Foeke Bongers van D66 noemt het absurd dat iemand die is ontslagen al 14 jaar lang iedere maand geld krijgt van de gemeente. D66 en GroenLinks vinden het ook vreemd dat ze nu pas zijn ingelicht over de kwestie.

De kwestie was voor de gemeente aanleiding om een extern bureau de financiën van de gemeente te laten doorlichten. Dat bureau ontdekte toen ook dat Dronten de belastingdienst nog 2 miljoen euro schuldig is. Tijdens een gemeenteraadsvergadering vorige week wilde wethouder Bleeker nog niets zeggen over de vertrekregeling.

Het vertrouwen in de wethouder neemt volgens D66 door het bekend worden van het onderzoek naar de vertrekregeling eerder af dan toe. Paul Vermast van GroenLinks wil niet zeggen dat het wantrouwen groter wordt, maar het wordt ook zeker niet kleiner.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel