Raad niet blij met kwijtschelden schuld bibliotheek

ZEEWOLDE
Raadsleden in Zeewolde hebben er moeite mee, dat wethouder Winnie Prins het exploitatietekort van de FlevoMeer Bibliotheek wil betalen. Dat is de afgelopen jaren opgelopen tot 442.000 euro.

De wethouder wil financieel orde op zaken stellen door de bibliotheek te verplichten naar een kleiner pand te verhuizen. De huidige oppervlakte van 2.000 vierkante meter zou dan moeten worden gehalveerd om huurkosten te besparen.

De jaarlijkse subsidie van 700.000 euro wordt per 2017 verlaagd naar 550.000 euro. Binnenkort komt het college met een concreet voorstel aan de gemeenteraad over de toekomst van de bibliotheek.

reacties (3)

 • Harry

   

  Bibliotheken zijn allang niet meer van deze eDoc tijd. En met de opening kon men al weten dat dit een verliespost zou gaan worden. Diep triest dat de gemeenschap weer mag opdraaien voor dit debacle. Des te meer omdat men er nu pas 8terkomt. Bijna een half miljoen euro weggegooid geld! Had mooi aan de ouderenzorg besteedt kunnen worden.

  reageer
 • Olie

   

  Bibliotheken en Zeewolde! Dat kost altijd geld

  reageer
 • willem

   

  Het is allemaal rondpompen van weggegooid subsidiegeld en dan komen ze ook nog te kort ,wat de belastingbetaler weer mag aanvullen.Hoe kan iemand een schuld op laten lopen naar 442000 euro?Duidelijk dweilen met de kraan open.Bibliotheken zijn grote onkosten posten gebleken tijdens de laatste recessie. Het geld zou veel beter aan ouderenzorg besteed kunnen worden of gezinnen die het nog steeds moeilijk hebben. Daarnaast snap ik niet dat de gemeenten samen niet iets opzetten als een on line bibliotheek.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert