Gemeente wil dat Frank Patat gaat betalen

DRONTEN
Frank van Flierenburg, beter bekend als Frank Patat, kan zijn vergunning om snacks te verkopen pas gebruiken als hij begint met het aflossen van zijn betaalachterstand van zo'n 5000 euro en zijn standplaatsvergoeding vooraf betaalt. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad van Dronten.

De Raad van State oordeelde onlangs nog dat de gemeente Dronten de standplaatsvergunning van Van Flierenburg niet had mogen intrekken. De gemeente beroept zich nu op privaatrechtelijke afspraken.

Frank Patat laat in een reactie weten een kort geding aan te spannen tegen de gemeente Dronten.

reacties (12)

 • J.C. Moes.

   

  Gemeente wil dat Frank Patat gaat betalen. Geldt de verantwoording die bij het begrip 'In gebreke blijven' dan niet voor het college van burgemeester en wethouders in de gemeenteraad van Dronten? Zij, het college, hadden de vergunning niet mogen innemen, PUNT! Uitspraak van de rechter! Is Nederland inmiddels rechtstaat af? Dit is schandalig en ook zeker ongeoorloofd MACHTSMISBRUIK! Hoezo, 'de burgers worden steeds meer ontevreden' JC.

  reageer
 • Ondernemer

   

  U slaat meerdere spijkers in 1 klap op de kop! Hulde.

 • een ondernemer

   

  terecht ! wij moeten als ondernemers ook alles op tijd betalen ... Frank Patat wil bij de Grote jongens horen maar dat lukt hem nooit... betaal eerst je rekeningen en alle ondernemers die nog geld van Frank patat krijgen...

  reageer
 • Drontenaar

   

  Dan zou u dat even moeten definiëren beste ondernemer,want in Nederland zijn er 2 partijen nodig om een faillissement aan te vragen.. we weten dat de gemeente er 1 is.. Doe u best zou ik zeggen en maak een einde aan Frank-patat-soap treed u naar buiten!

 • Dronter Burger

   

  Ik ben geen klant van Frank maar in dit probleem steun ik hem wel en zal er geen traan om laten als de Burgemeester oneervol zal worden weg gestemt Aat de Jonge denkt net als vele andere Burgervaarders en hoogwaardigheids bekleders aan hun zelf en gaan niet tot het uiterste om hun ECHTE NL burgers 100 % gelukkig in hun dorp, stad of land te wonen. Maar de waarheid duurt het langst.

  reageer
 • Tom

   

  nou, bedankt hè! Dus ik mag meebetalen aan meneer Frank Flierefluiter's wanbetalingen. Fijn!!

 • Jack

   

  Een patatje oorlog heeft in de gemeente Dronten wel een heel andere betekenis gekregen inmiddels.

  reageer
 • opregte swifterbanter

   

  Lijkt mij terecht dat de gemeente (dat zijn wij allen) de patatbakker maant tot betaling. Ondernemer spelen van onze centen is natuurlijk niet de bedoeling. Er is klaarblijkelijk ook geen betalingsachterstand van enkele maanden, het bedrag is al flink opgelopen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • joop

   

  je kan het nu in ieder geval geen fast food meer noemen...

  reageer
 • zomaar iemand

   

  gave reactie toppie gedaan, zal nooit snel gaan met de gemeente die zijn met 10 paarden nog niet vooruit te trekken.

 • KC

   

  Laten zij gaan vechten met echte tegenstanders, zoals de belastingen. De gemeente is een slechte verliezer.

  reageer
 • Flevolander

   

  Dronten verspilt gemeenschapsgeld aan rechtszaken die bij voorbaat gedoemd zijn om te mislukken. Is er niemand die zo'n gemeente onder curatele kan stellen?

  reageer
 • Willemien

   

  Gelukkig maar. Iedereen moet zijn rekeningen betalen en zijn afspraken na komen. Ook schreeuwers als die Frank Patat. En nu gaan lopen janken dat je het niet kunt betalen omdat je in de bijstand zit is dus echt vette pech. Dan had je het maar moeten doen voor je in de bijstand kwam. En anders laat je je maar failliet verklaren ofzo. Maar hou op met dat gekerm in de media aub.

  reageer
 • hans

   

  Getverderie, wat een nare spelletjes allemaal. Net kleine kinderen in de zandbak die met zand zitten te gooien naar elkaar. Gemeente kan slecht tegen haar verlies, zo komt het nu op mij over. En tovert nu weer wat nieuws uit de hoge hoed. Vechten tegen de bierkaai heet zoiets. Volgens mij gaat het er op lijken dat alleen de advocaat hier wat aan gaat verdienen.

  reageer
 • Hendrik

   

  Nou, inderdaad, belachelijk, een gemeente die verwacht dat een ondernemer zijn rekening betaalt. De wereld op z'n kop.

 • Kaassie

   

  Terecht, eerst betalen, dan weer verder. Trouwens, waar komt het geld vandaan om een kort geding aan te spannen? Geld kan hij beter besteden om te betalen, des te eerder kan hij weer verdienen.

  reageer
 • Hans

   

  Volgens elke welwillende burger is het logisch dat Frank zijn rekeningen dient te betalen en bij niet betalen zijn vergunning kwijt is. In Nederland is de Raad van State het hoogste rechtsorgaan. De rechter heeft geoordeeld dat het intrekken van de vergunning los staat van het niet betalen van de huur van de standplaats en de gemeente dus de vergunning onterecht heeft ingetrokken. Daar dient de gemeente zich dus aan te houden. De gemeente speelt hiermee Frank in de kaart want die zal wel een pro deo advocaat hebben en een uitkering van diezelfde gemeente omdat hij niet kan werken. De gemeente wil eigen rechter spelen en in dit geval heeft Frank gelijk gekregen omdat de gemeente procedureel fouten heeft gemaakt. Toevallig is wel dat de gemeente fouten blijft maken zowel bij afdeling communicatie, financiën als personeelszaken en nu weer bij de juridische afdeling. Raad neem je verantwoording en eis dat de gemeente intern orde op zaken stelt want dit wanbeleid kost de burger van Dronten onnodig veel geld.

 • Jeroen

   

  Geweldig toch, Gemeente Dronten werkt zich nog dieper in de nesten en geeft een goed signaal af naar nieuwe bedrijven. VESTIG U NIET IN DRONTEN !!!! Dit is een verloren zaak voor de gemeente.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert