Frank Patat krijgt werkstraf voor nepaccount burgemeester

DRONTEN • Ma 17 juli 2017 | 17:46 • Maandag 17 juli 2017 | 17:46
Drontenaar Frank van Flierenburg, ook wel bekend als Frank Patat, is veroordeeld tot een werkstraf voor het aanmaken van een nepaccount op naam van burgemeester Aat de Jonge. Volgens de rechter is er sprake van smaad en krijgt Van Flierenburg daarom een werkstraf van veertig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. 

Burgemeester De Jonge van Dronten deed in maart aangifte van het account op Twitter. Daarop werden beledigende uitspraken gedaan, alsof ze van de burgemeester waren. In het profiel staat een foto van De Jonge met een mijter op en met als omschrijving onder meer: ik gebruik mijn macht alsof ik je anaal verkracht. 

Van Flierenburg ligt al jaren overhoop met de gemeente, nadat de vergunning voor zijn snackwagen is ingetrokken. Via het twitteraccount uitte hij zijn frustratie. Het verbaast hem dat de burgemeester hem niet eerst heeft gevraagd het account te verwijderen en direct naar de politie is gestapt.

Van Flierenburg vindt dat de tweets onder het recht op vrijheid van meningsuiting vallen. De politierechter is het met het Openbaar Ministerie eens dat de patatbakker veel te ver is gegaan. Het gaat om de aantasting van de eer en goede naam van de burgemeester op een publiek forum. Ook zijn de teksten kwetsend. 

Van Flierenburg heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel