Dossier over 'Frank Patat' bijna gesloten

DRONTEN • Do 8 maart 2018 | 21:04 • Donderdag 8 maart 2018 | 21:04

Tussen de gemeente Dronten en snackwageneigenaar Frank 'Patat' van Flierenburg loopt op dit moment alleen nog een geschil over het opzeggen van een standplaats. Dat staat in een brief van burgemeester en wethouders aan de Dronter gemeenteraad. Uit de brief blijkt ook dat de gemeente de ondernemer verdenkt van bijstandsfraude. Het college schrijft dat een aangifte hiervoor in onderzoek is.

Het college praat de gemeenteraad bij omdat de gemeente en de burgemeester de afgelopen jaren in verschillende procedures met Van Flierenburg verwikkeld waren. De snackwagenhouder diende daarbij ook verzoeken om schadevergoeding in. Uit de brief van het college blijkt dat de gemeente telkens in het gelijk werd gesteld en dus geen schadevergoedingen hoefde te betalen.

Ondernemer Van Flierenburg kan nog wel in hoger beroep gaan tegen het intrekken van zijn standplaatsvergunning. Die raakte hij kwijt door een betalingsachterstand. Mocht de snackwageneigenaar in deze kwestie alsnog in het gelijk gesteld worden, dan heeft dat weinig zin, zo blijkt uit de brief. De betwiste standplaatsvergunning was namelijk maar tot februari vorig jaar geldig.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel