Politie in overleg met OM over maker nepaccounts Aat de Jonge

DRONTEN • Vr 17 maart 2017 | 16:46 • Vrijdag 17 maart 2017 | 16:46
De politie gaat met het Openbaar Ministerie in gesprek over de mogelijke vervolging van Frank van Flierenburg uit Dronten, beter bekend als Frank Patat. Hij heeft toegegeven dat hij achter een nepaccount zit waarop hij de burgemeester persifleert. 

Burgemeester Aat de Jonge deed deze week aangifte van beledigende berichten die via nepaccounts op sociale media zijn geplaatst. Volgens hem wekken die de indruk dat de tweets door hemzelf zijn geplaatst. De Jonge vindt dat er sprake is van beledigende, kwetsende en misleidende posts. Zo zou zijn vermeld dat de burgemeester een moskee wil afbreken, tegen vluchtelingen is en een stemadvies geeft. 

Patatbakker Van Flierenburg en de gemeente liggen al jaren overhoop over de standplaats van zijn snackwagen. Volgens van Flierenburg deelt hij op het nepaccount geen onwaarheden.

Het Openbaar Ministerie laat in algemene zin weten dat het niet strafbaar is om een nepaccount te maken als het duidelijk is dat het om een persiflage gaat. Maar je mag volgens het OM geen beledigende teksten plaatsen. Overigens is het lastig te bepalen of iets beledigend is of onder vrijheid van meningsuiting valt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel