Steeds meer klanten voedselbank

DRONTEN
Steeds meer mensen maken gebruik van de voedselbank in Dronten. Er is in 2 jaar tijd sprake van een stijging van ruim 70 procent. In 2013 deelde Dronten aan zo'n 70 gezinnen kratten uit, inmiddels maken 120 gezinnen per week gebruik van de voedselbank.

De voedselbank is letterlijk uit haar jasje gegroeid en betrekt daarom binnenkort een nieuw gebouw. Daarvoor hebben verschillende partijen in de Drontense samenleving zoals kerken en moskeeën zich ingezet. In hetzelfde gebouw komt ook de Speelgoedbank.

De Voedelbank Dronten verwacht dat in de toekomst nog meer mensen gebruik moeten maken van haar diensten. Ook bij voedselbanken in andere Flevolandse plaatsen is er sprake van een stijging.

reacties (5)

 • Paul

   

  Nou nee hoor, wat dacht je van huurtoeslag, zorgtoeslag, vrijstelling gemeentelijke heffingen.

  reageer
 • Karel

   

  Misschien heeft men te laat de tering nAr de nering gezet en keert nu de wal het schip.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk dat je het verschil tussen een correlatie en een oorzakelijk verband toch beter in de gaten moet houden, Faerie. Zolang niet is vastgesteld dat de huurverhogingen de oorzaak zijn van de stijging van het aantal mensen dat zich bij de voedselbank meldt blijft het speculeren.

  reageer
 • Drontense

   

  Helemaal mee een bijna alles gaat aan de huur op.

  reageer
 • Faerie

   

  Goh, wat opvallend dat deze stijging helemaal gelijk loopt met de fikse stijging van de sociale huren, ook in Dronten. Ik kijk er niet van op. Wanneer gaan politici en wooncorporaties de link in de diverse steden eens inzien tussen de achterlijke verhogingen in de sociale huur en het aantal mensen in financiële nood?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert