VVD wil meer dieren afschieten in Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Vr 20 maart 2015 | 12:55 • Vrijdag 20 maart 2015 | 12:55
De landelijke VVD fractie wil dat er meer dieren in de Oostvaardersplassen worden afgeschoten. Dat zegt Tweede Kamerlid Rudmer Heerema in reactie op de brief die staatssecretaris Sharon Dijksma aan de Kamer heeft gestuurd.

In die brief schrijft Dijksma dat de overheid niet gaat ingrijpen in de aantallen grote grazers in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere. De boswachters blijven alleen verzwakte dieren afschieten, als duidelijk is dat die het niet zullen redden. De VVD wil dat meer dieren worden afgeschoten omdat de Oostvaardersplassen nu kaal worden gegeten, en dat is volgens Heerema niet aantrekkelijk voor bezoekers.

De VVD wil ook dat meer delen van het natuurgebied voor bezoekers toegankelijk worden. De partij is tegen het plan om grazers toe te laten in het Hollandse Hout, het Oostvaardersveld en het Kotterbos omdat de dieren daar ook schade kunnen toebrengen.

De Tweede Kamer praat binnenkort over het plan van Dijksma. De Partij van de Arbeid heeft al laten weten positief te zijn, CDA en PVV zijn tegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel