Begrip en opluchting na vertrek Bleeker

DRONTEN • Ma 23 maart 2015 | 15:04 • Maandag 23 maart 2015 | 15:04
De politiek in Dronten heeft begrip voor het besluit van CDA-wethouder Piet Bleeker om per direct ontslag te nemen. De wethouder lag al een tijd onder vuur, maar volgens coalitiepartner VVD was zijn positie nog houdbaar.

PvdA en ChristenUnie vinden dat de wethouder de juiste beslissing heeft genomen, al had de ChristenUnie liever gezien dat Bleeker was aangebleven tot en met een belangrijk debat dat komende donderdag plaatsvindt.

Foeke Bongers van D66 spreekt van een moedig besluit, maar is ook opgelucht. Volgens D66 had de wethouder steeds meer moeite met de communicatie richting de gemeenteraad en komt het besluit dan ook niet onverwacht.

Ook voor Paul Vermast van GroenLinks is het opstappen geen verrassing. Op Twitter noemt hij het een 'moedige, maar mogelijk ook onvermijdelijke beslissing'.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Helena

    Ma 23 maart 2015 Maandag 23 maart 2015

  Nu de wethouder opgestapt is dient men eens een groot onderzoek te doen wie er de afgelopen jaren op de afdelingen waar het zo fout ging. De oudere werknemer dient daarbij alle medewerking te verlenen. En dan de betaling van de medewerker die niet meer in dienst is zou goed onder de loep moeten worden genomen. . Bij onrechtmatig ontvangen van de tegemoetkoming per direct terug boeken met een fikse boete

  reageer
 • Edwin

    Ma 23 maart 2015 Maandag 23 maart 2015

  Piet Bleeker stapt op maar de verantwoordelijke falende ambtenaren zitten nog op hun stek. Als raad zou ik erop staan dat deze ambtenaren ook aangesproken worden op hun falen! Dus hoofd financiën en controller ontslaan wil de gemeente nog geloofwaardig blijven.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

    Ma 23 maart 2015 Maandag 23 maart 2015

  Hulde nu de rest nog met persoonlijke belangen

  reageer
 • kees d.

    Ma 23 maart 2015 Maandag 23 maart 2015

  Dat is iedereen! Ze zitten daar allemaal alleen voor de poen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert