Kansen voor college van VVD, CDA, D66 en SP

FLEVOLAND
Nu de SP in Flevoland een restzetel heeft bemachtigd, is er een nieuwe samenstelling van Gedeputeerde Staten mogelijk, die kansrijk wordt geacht. Het gaat dan om een samenwerking tussen VVD, CDA, D66 en SP.

Marianne Luyer van het CDA noemde dit in het radioprogramma Forum van Omroep Flevoland een belangrijke variant die onderzocht moet worden. Arie Stuivenberg van de SP sprak van een prima optie.

Michiel Rijsberman van D66 zegt dat de partijen het dan nog wel eens moeten worden over wat wel en wat niet bij het takenpakket van de provincie hoort. VVD-er Jaap Lodders wilde zich maandag nog niet over een mogelijke coalitie uitspreken.

reacties (6)

 • ikke

   

  Hoe kan een partij als de SP ooit samen in een college zitten met de VVD? Dit zijn toch ideologische tegenpolen? Waar stem je dan als kiezer nog op/voor?

  reageer
 • frits

   

  De SP heeft blijkbaar niets geleerd van de landelijke PvdA. Als linkse partij meedoen in zo'n rechts college kost je aanhang. Bovendien heeft de VVD niets aan zo'n linkse partij. ChristenUnie/SGP lijkt mee een logischer kandidaat. De ChristenUnie was tot op heden ook een loyale partij in de huidige coalitie.

  reageer
 • frits

   

  Mee eens. Almere en Lelystad zijn al lid van de Metropoolregio Amsterdam (ofwel: Noord-Holland). Zeewolde naar Gelderland. Dronten, Noordoostpolder en Urk naar Overijssel (overigens zijn Overijssel en Gelderland ook al intensief aan het samenwerken). De provinciale wegen kunnen grotendeels overgedragen worden aan de gemeenten en de hoofdwegen aan Rijkswaterstaat. Opheffing van de overbodige provincie Flevoland bespaart ons uiteindelijk allemaal veel geld.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tja, zo zie je maar weer: een stem op de PVV is een stem op D66 gebleken. Ik vind dat een bestuurslaag minder ook makkelijk kan. Of de provincie eruit, of de gemeente (dus één gemeente Flevoland). Flevoland is te klein om een zelfstandige provincie te rechtvaardigen.

  reageer
 • Karel

   

  Je zal maar SP stemmer zijn en zien dat je partij gaat samenwerken met de VVD, CDA en D'66. Een centrumrechtse coalitie aangevuld met de SP? Ik zou gelijk die hertelling van de stemmen aanvragen in de hoop dat die restzetel toch naar de PvdA gaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kiezer

   

  Zo een college samenstellen is heel gevaarlijk voor het voorbestaan van de twaalfde provincie Flevoland. VVD, minder bestuurslagen ( uitvoerder was/is Plassterk) D'66, minder bestuurslagen Zij zijn voor het opheffen van onze provincie en hebben eigenlijk dan ook niets te zoeken in het College van GS

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert