Almeerders voor de rechter voor wurgen Amsterdammer

ALMERE
Twee Almeerders staan dinsdag terecht voor de rechtbank in Amsterdam wegens de moord op een 45-jarige Amsterdammer. Zijn lichaam werd in juni 2011 gevonden in de Weespertrekvaart bij Diemen. 

De verdachten zijn een 70-jarige man en een 55-jarige vrouw. Het Openbaar Ministerie verdenkt de twee ervan de keel van de Amsterdammer dicht te hebben geknepen en zijn lichaam vervolgens in het water gedumpt te hebben. 

Tijdens de zitting verklaarde de vrouw dat de man in dronken toestand in het water is gevallen, terwijl hij aan de waterrand stond te plassen. Ze zou hem daar levend hebben achtergelaten. Volgens de familie van het slachtoffer kon de man niet zwemmen.

Naast het lichaam van de Amsterdammer zijn in de Weespertrekvaart ook enkele voorwerpen gewikkeld in een zwarte doek uit het water gevist. Onder andere een aardappelschilmesje, spiegeltje en kokosnoot. Er werd rekening mee gehouden dat die spullen mogelijk bedoeld waren als offer aan een Hindoestaanse godin. Het OM lijkt die theorie tijdens de rechtszaak echter losgelaten te hebben. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert