Extra controle op verkiezingsuitslag

FLEVOLAND
De Commissie Geloofsbrieven van Provinciale Staten wil alle processen-verbaal van de ongeveer 200 Flevolandse stembureaus inzien. De Commissie heeft meer informatie nodig om te bepalen of de verkiezingen eerlijk zijn verlopen. De processen-verbaal zijn in de namiddag bij de commissie bezorgd, maar het is onzeker of ze vanavond nog allemaal bestudeerd kunnen worden.

Mocht de situatie woensdag niet duidelijk zijn, dan wordt de installatie van de nieuwe Staten uitgesteld. De Commissie is sinds 16.00 uur dinsdagmiddag bijeen om het verloop van de verkiezingen te bespreken. De PvdA wil van de Commissie weten of er genoeg aanleiding is om de stemmen opnieuw te tellen. De partij wil mogelijk een hertelling, omdat ze vijf stemmen te weinig kreeg voor een vierde zetel.

Bovendien zijn er onduidelijkheden rond 68 stembiljetten. Vier jaar terug constateerde de Commissie Geloofsbrieven onduidelijkheden met 80 stemmen. Dat leidde toen tot een hertelling.

reacties (1)

  • KC

     

    In een gemeente van Deventer heeft een teller op een stembureau 2 stembiljetten in zijn zak gestopt, omdat er 2 stempassen minder waren. Op deze manier waren de hoeveelheden gelijk. Hij wou om 23.00 uur vroeg naar huis, zodat hij niet hoefde over te tellen. Zo kan dus de tellingen worden gemanipuleerd en zeker alles de teller van een bepaalde partij is. Hoe zit het in Flevoland? .

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert