Gemeente in gesprek met belastingdienst over boete

DRONTEN
De gemeente Dronten gaat woensdag met de belastingdienst in gesprek over de onlangs ontdekte belastingblunder van twee miljoen euro. Ook wordt volgens de gemeente gesproken over de boete die Dronten tegemoet kan zien. Het college van burgemeester en wethouders lieten eerder weten dat deze op kan lopen tot honderdduizend euro.

Begin dit jaar bleek tijdens een extern onderzoek van de salarisadministratie dat de gemeente sinds 2011 geen premies voor de WAO en de WIA heeft afgedragen aan de belastingdienst. Dronten moet twee miljoen euro uit reserves halen om de premies alsnog te voldoen.

Volgens de gemeente is definitief vastgesteld dat de premies door een menselijke fout niet zijn afgedragen. Er zou geen opzet in het spel zijn. Ook valt automatiseerder Raet volgens de gemeente niets te verwijten.

Om het leed voor Dronten te verzachten geeft Raet de gemeente desondanks de komende vijf jaar vijf procent korting op alle afgenomen producten. Dronten zegt hierdoor zo'n twintigduizend euro te besparen. De accountant van de gemeente, PwC, bood eerder al aan een deel van de eventuele boete te betalen.

reacties (1)

  • dronten

     

    Ben benieuwd wat er vertelt wordt. De gewone burger wordt beboet als je fouten maakt. Mocht deze ook toegekend worden aan de gemeente dan draaien de burgers natuurlijk op voor de kosten.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert