'Geen onrechtmatigheden in uitslag'

FLEVOLAND
Er zijn in de verkiezingsuitslag voor Provinciale Staten geen onrechtmatigheden geconstateerd. Dat meldt de Commissie Geloofsbrieven na onderzoek van de processen-verbaal van de uitslag. Hertelling van de stemmen is niet nodig.

De commissie onderzocht dinsdagavond de stukken van alle bijna tweehonderd stembureaus in Flevoland. Aanleiding was de opmerking van het centraal stembureau maandag dat er met 68 stembiljetten fouten waren gemaakt, die niet goed te verklaren waren. Controle heeft dus geen ernstige fouten aan het licht gebracht.

De PvdA overwoog hertelling van de stemmen aan te vragen, omdat zij vijf stemmen te weinig zou hebben gehad voor een vierde zetel. De restzetel ging naar de SP. De commissie, waarin statenleden van D66, VVD, PVV, PvdA, ChristenUnie en D66 zitting hebben, licht haar advies woensdagmiddag toe in de Statenvergadering.

reacties (2)

 • Ilse

   

  Belachelijk dat in deze tijd nog steeds met potlood een rondje moet worden ingekleurd en dat er vervolgens nog met de hand geteld moet worden. Aan het einde van een lange dag zitten een stel ouwe knarren al die formuliertjes te tellen dus volgens mij worden fouten sowieso veel te gemakkelijk gemaakt.

  reageer
 • Marc

   

  Jammer pvda. Ga maar in een hoekje je verdriet verwerken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert