Succes vliegveld in handen van reiziger

LELYSTAD
Als Lelystad Airport zichzelf aantrekkelijk weet te maken voor reizigers met goede voorzieningen en snelle doorlooptijden, dan is er voor de luchthaven een gezonde toekomst. Dat zegt Jo Bosma, de eerste directeur van de Luchthaven Lelystad tussen 1988 en 1992.

De luchthaven krijgt dinsdag groen licht voor de uitbreiding, als staatssecretaris Mansveld het Luchthavenbesluit publiceert. Bosma ontwikkelde het vliegveld begin jaren negentig tot zakenluchthaven en was betrokken bij de verkoop aan de Schiphol Group in 1993 voor één gulden.

Hij erkent dat het lang heeft geduurd voordat Schiphol in Lelystad heeft geïnvesteerd, maar dat is met luchthavens niet ongewoon. Dat Schiphol wel Lelystad heeft gekocht en niet Eelde bewijst volgens Bosma dat het bedrijf altijd heeft geloofd in de toekomst van het Flevolandse vliegveld.

reacties (11)

 • Ron

   

  He he... Eindelijk !!! Lelystad op de (economische) kaart !!! Hotels, horeca, taxi's enz enz Veel bedrijven zullen boost krijgen !!! Geweldig, en lekker dichtbij dus hoef niet meer met de auto een hoop benzine te verbranden om op Schiphol te komen! Goed voor milieu toch??? Gelukkig hebben de milieufreaks deze keer niet gewonnen.....

  reageer
 • Riek

   

  Mooi dat het er komt,misschien wordt Lelystad wat wakker,,, Milieu ja er zijn zo veel slechte dingen die worden ook niet verboden

  reageer
 • Swiebertje

   

  Dat prachtige huisdier van Lelystad kan ook vervangen worden door een lawaaiige Boeing.. Natuurlijk Flevoland? Duurzame provincie? Helaas...

  reageer
 • jammer

   

  Mooi dan hoop ik dat vele reizigers gewoon naar Schiphol gaan of met de trein als ze op vakantie willen. Genoeg andere mogelijkheden hier in NL. Dit stomme idiote plan doorzetten is echt een ongelooflijk domme zet. Maar daar komen de witte boorden pas later achter, zij kunnen dat niet voorzien zij zien nl alleen maar hun wens en dat zijn dollartekens...... de rest kan ze geen barst schelen. Maar het wordt een koude kermis voor hen. Dat hoop ik van ganser harte.

  reageer
 • J.

   

  Airlines zijn tegen, reisbranche is tegen, piloten zijn tegen, omringende gemeentes zijn tegen. Er liggen al vliegvelden met kan- en klare landingsbanen in Eelde, Leeuwarden, Twente weg te rotten in de vergetelheid. Waarom gaat het dan toch door???

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Precies dat ja!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Succes vliegveld in handen van reiziger" - dat is geruststellend: als we als reizigers gewoon vertikken van die luchthaven gebruik te maken gaat de handel vanzelf op de fles, en hebben we uiteindelijk toch een manier gevonden om invloed te hebben op het voortbestaan van Vliegveld Lelystad. Laten we ons geen illusies maken: Vliegveld Lelystad wordt slechts een overstort van Schiphol. Low-cost-maatschappijen en lawaaiige vliegtuigen worden ons deel.

  reageer
 • San

   

  Zorg eerst maar dat mensen aan een baan kunnen komen, zodat ze zich ook daadwerkelijk een vliegvakantie kunnen veroorloven...

  reageer
 • ABS

   

  Succes voor het vliegveld misschien, niet voor de stad! Werkgelegenheid zal marginaal toenemen omdat eerst personeel overgeheveld gaat worden vanaf Schiphol en charter-passagiers gaan niets extra's uitgeven in de stad. Lelystad: wel de lasten, niet de lusten.

  reageer
 • Dronten

   

  Wat een onzin. Als de reiziger geen andere mogelijkheid heeft, omdat Schiphol geen vakantievluchten meer wil afhandelen, dan moet je wel. Wat een triest verhaal voor Flevoland met deze kluchthaven.

  reageer
 • Mike

   

  Beetje een open deur, want het succes van elk bedrijf ligt uiteindelijk in handen van de klant. Maar is het niet zo dat een reiziger niet zozeer voor een vliegveld, maar voor een luchtvaartmaatschappij kiest (of meer nog voor een aantrekkelijk tarief)? Het succes van Lelystad lijkt me meer in hun handen te liggen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert