"Floriade bol van lulkoekbingoterminologie"

ALMERE
Almeerder Gerard Verhoef ergert zich aan de gemeente Almere. En dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij heeft een brief aan de gemeenteraad gestuurd waarin hij zijn onvrede kenbaar maakt. 

Verhoef heeft geen enkel vertrouwen in de organisatie van de Floriade, onder andere omdat die zich van Engelse termen bedient.

Ook ergert hij zich aan het feit dat de gemeente spreekt over een wereldtentoonstelling in plaats van tuinbouwtentoonstelling. Lees zijn brief aan de gemeenteraad hieronder.

LS,

Ik kreeg zojuist een brief in de bus over de Floriade 2022 en ik wil graag de gemeenteraad en het organiserend projectbureau deelgenoot maken van mijn bezwaren hierover.

De eerste zin van de brief die zojuist werd bezorgd luidt: "Het is alweer twee jaar geleden dat bekend is geworden dat we 2022 allemaal in onze agenda moeten zetten." U weet het wellicht niet, maar als ik een papieren agenda heb, dan kan ik niets met 2022 en als ik een digitale agenda gebruik, dan staat 2022 daar vast al in. Dat ik 2022 in welke agenda dan ook zou moeten zetten is niet alleen bevoogdend, maar ook onmogelijk. De tweede zin "Want dan vindt de Floriade plaats in Almere." Is geen zin. Als een dergelijke tekst gewenst is, dan als bijzin, gescheiden door een komma in plaats van een punt. Ik zal op die manier niet de gehele brief doorlopen, maar toch even zin nummer drie, waar u spreekt over de wereldtentoonstelling Floriade die naadloos aansluit bij de ambities van Almere als Growing Green City. Ik raad u aan even op wikipedia te kijken wat onder een wereldtentoonstelling wordt verstaan en dan te bedenken of een Nederlandse tuinbouwtentoonstelling daar onder valt. Kennelijk moet het allemaal nog wat verder opgeblazen worden door de tuinbouwtentoonstelling van (nep) internationale allure te voorzien door de Engelstalige aanduiding "Growing Green City".

Laat ik duidelijk zijn, ik heb niets tegen een tuinbouwtentoonstelling, zeker niet in Flevoland, maar de toon en inhoud van de brief doen het ergste vrezen. Ik heb geen enkel vertrouwen in een organisatie die zich van dergelijke opgeblazen lulkoekbingoterminologie bedient. Het doet me al te zeer denken aan de gênante mislukking rond de schaatsbaan, niet geheel toevallig ook gesierd met een Engelstalige naam: "Icedöme". Ik verzoek u de Floriadeplannen in het vervolg met de nodige soberheid en bescheidenheid te behandelen. Almere is een fijne stad om in te wonen. Het telkens opnieuw overcompenseren van een kennelijk bij sommigen aanwezig minderwaardigheidscomplex is in het geheel niet nodig.

Hoogachtend,

G. L. M. Verhoef

reacties (12)

 • -Z-

   

  Natuurlijk is er veel terechte kritiek mogelijk op de Floriade, en het thema Growning Green. Allereerst de belachelijke Engelse naam van de stadsvergroeners. Een project dat meer geitenwol uitstraalt dan er sokken zijn. Maar ook Growing Green: ik groei ook steeds groener van ergernis met de tijd van ''The Making Of ...'' Want dat wist u toch: sinds 2012 is iedereen in Almere betrokken bij '''Het Maken Van ...'' U wist niks van 10 jaar voorbereiding ... ?? Van wat denkt u ? In ieder geval niet van plannen want die zijn nog steeds geheim: in maart zou verschijnen het Masterplan Floriade. Ook een Making Of project dat maar duurt en duurt. Intussen doet iedereen maar raak en bedenkt de meest kinderachtige aandachttrekkers voor zichzelf. De Floriade slaat op Almere als een tang op een varken, en dat is te merken in teveel initiatieven. Dus het alweer nog steeds Floriade-wachten richt zich nu op het Masterplan van de gemeente. Eens kijken hoeveel realiteit daar in staat, en of er afscheid is genomen van de grote hoeveelheden gebakken lucht en marginale semi-ideele projectjes en zijwegen...

  reageer
 • Theo

   

  Wat een uiting van onderbuik gevoelens. Of de overheid of iets in de private sector, woonwijken, scholen, kantoren, ziekenhuizen of sportcomplexen neer plempt, de overheid is altijd nog degene, die de infrastructuur aanlegt. En ja, bij grote projecten wordt er over de grondprijs onderhandeld en ja, daarbij zal het kaveltje, dat jij toevallig wil kopen, duurder zijn, dan de grond voor een grote fabriek.

  reageer
 • Zolang het niet door de overheid uitgevoerd wordt, is het een private onderneming. Zelfs als BAM het uit zou voeren, was het nog een private onderneming. Private onderneming is HEEL wat anders dan een privé persoon. Als je dat niet weet, moet je niet reageren.

  reageer
 • Dirk

   

  Icedome, toch? En het was een privaat initiatief. Als aandeelhouder van betrokken partijen wel fijn te weten dat er activiteit of voornemen tot financieren is. Particulier was het zeker niet. Zie het voor me, met een eenmanszaak of als privepersoon! Haha, als je er geen kijk op hebt moet je niet reageren!

  reageer
 • tja

   

  Hoelang blijven we dat volhouden, dat particuliere initiatief? Wie presenteerde hei plan? Wie sprak de historisch foute woorden? It giet oan? Wie gaf de grond voor weinig geld weg, wie zou de infrastructuur rondom de schaatsbaan regelen? Een particulier? En wie denkt u die er financieel bij zou gaan schieten als het zoals te verwachten een financieel debacle zou worden?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Opa Schoonenberg

   

  De briefschrijver laat blijkbaar bewust achterwege te vermelden wat Wikipedia over de Floriade heeft te melden. "De Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt sinds 1960 één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden. De Floriade is de opvolger van de Floratentoonstellingen. Sinds 1960 kent het Bureau International des Expositions (BIE) de tuinbouwtentoonstelling als een categorie binnen de wereldtentoonstellingen. Sindsdien worden de tentoonstellingen die voldoen aan de A1-categorie van de AIPH als wereldtuinbouwtentoonstelling erkend door het BIE. Floriade is de benaming die gebruikt wordt voor de in Nederland gehouden tuinbouwtentoonstellingen die voldoen aan de A1 categorie van BIE en zich dus wereldtuinbouwtentoonstelling mogen noemen."

  reageer
 • Theo

   

  Wanneer je wil reageren, dan NIET met een onzin argument. Icedöme was een PARTICULIER initiatief. Als je DAT verschil niet weet, reageer dan NIET.

  reageer
 • Ze kunnen een reactie geven, NERGENS staat, dat zij op een melding een oplossing moeten bieden.

  reageer
 • Almeerder

   

  Het mooie aan deze brief, welke gericht is aan de gemeente en wellicht verzonden is naar de gemeente is het volgende: deze brief moet als melding of klacht worden behandeld en daarvoor moet er binnen 6 weken een praktische oplossing gevonden zijn. Succes gemeente

  reageer
 • Knor

   

  Hoezo de meeste Flevolanders! Als ze een onderzoek doen moeten ze dit wel in heel Flevoland doen en niet alleen Almere

  reageer
 • Veegservice Flevoland

   

  En als jullie nu eerst het filmpje bekijken over almere in vogelvlucht A6,zal je begrijpen dat de meeste werkzaamheden door het rijk worden gedaan en niet door de Gemeente Almere

  reageer
 • Ed

   

  De meeste inwoners zijn voor ,dus dit zo brengen door omroep Flevoland is stoken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert