Gemeente wil door met extern adviseur windmolens

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten wil door met een extern adviseur voor het windmolenbeleid. Dat kost de gemeente 90.000 euro.

De adviseur moet helpen bij de sanering van de windmolens. De oude molens gaan weg, en daar komen hogere windturbines voor terug. De gemeente werkt hierin samen met Zeewolde, Lelystad en de provincie Flevoland. Dronten speelt een bijzondere rol in dit proces, omdat windmoleneigenaren uit Dronten de plannen probeerden te dwarsbomen.

Sinds 2011 betaalt Dronten al voor advies over windmolens. Tot nu toe is daar al 160.000 euro voor betaald.


reacties (8)

 • Molenaar uit Flevoland

   

  Belachelijk, stop met al die saneringsplannen de oude molens kunnen nog makkelijk 15 jaar mee en draaien zonder SDE( belastinggeld) en tegen die tijd dat ze versleten zijn kunnen we beslissen of het nog haalbaar is om nieuwe windmolens te bouwen. En goed onderhoud is werkgelegenheid in Flevoland behouden.

  reageer
 • Joop

   

  henk wil jij je landbouwsubsidies die je ontvangt ook delen met je collega's? Is wel zo eerlijk he?

  reageer
 • henk

   

  Misschien hebben adviseurs ideeen voor een eerlijker verdeling van de subsidie op windenergie ......

  reageer
 • sjonny

   

  Kan mij hierbij wel iets voorstellen, met huidige blunderende ambtenaren bestand van Dronten.

  reageer
 • swiebertje

   

  Die kunnen ze wel ontslaan nu vliegveld uit gaat breiden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • MW

   

  De huidige "dure" windmolens zijn nog in prima staat. Onzinnige bestedingen vind ik. Daarnaast zijn die grotere windmolens geen gezicht.

  reageer
 • Ger

   

  Voor die160.000,-- € moeten de molens al flink draaien.

  reageer
 • Ilse

   

  Huh?? Is dit dezelfde adviseur die in eerste instantie niet aan heeft zien komen dat het voor boeren met windmolens financieel bijzonder aantrekkelijk zou zijn als zij hun bestaande windmolen met subsidie zouden vervangen voor eenzelfde exemplaar??? Een dik betaalde adviseur wist dit niet, maar slimme boeren wisten dit wel?? Dat de minister de regels uiteindelijk aan heeft gepast is mooi natuurlijk maar volgens mij had zo'n adviseur dit probleem aan moeten zien komen en de gemeente Dronten hierover moeten adviseren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert