Ensenaren twijfelen aan noodzaak Polenpark

ENS
Inwoners van Ens twijfelen aan de noodzaak van een nieuw Polenpark aan de Enserweg. Dat bleek dinsdagavond tijdens een informatieavond in Het Wapen van Ens.

De gebroeders Daniëls willen aan de Enserweg tweepersoons chalets bouwen om 150 buitenlandse werknemers te huisvesten. Later willen de broers het park uitbreiden naar 300 slaapplaatsen.

De omwonenden en ondernemers in Ens denken dat het park te groot is voor het aantal arbeidsmigranten dat in Ens werkt. Zij vrezen voor verkeersoverlast in het dorp van arbeidskrachten die elders in de polder werken.

reacties (12)

 • peter

   

  zeewolde met parijs vergelijken hahaha sommige mensen doen alles om hun gelijk te halen.

  reageer
 • Jk

   

  Goed plan, beetje inrichting aanpassen, paar parkeerplaatsen erbij en klaar

  reageer
 • Ensenaar

   

  Zoals ik ook al in 2011 reageerde, reageer ik opnieuw : Wij zitten in ons dorp NIET te wachten op een CentreParcs coor Polen of andere Oostblokkers. Als de heren Daniëls ze zo graag willen huisvesten, zoek dan maar een kavel dichter bij je eigen huis of ander op je eigen kavel! Puur eigenbelang van deze "ondernemers".

  reageer
 • .\/\/.

   

  Parijs: 30.000

  reageer
 • Nog Simpeler

   

  Een idee, verhuur de sloopflatjes tijdelijk aan de Paardemarkt in Emmeloord. Dan kunnen we van dat geld de Deel opknappen en de verliezen drukken. Dat is pas zakelijk!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peter

   

  Noem eens een dorp in het buitenland waar 3000 Hollanders aan het werk zijn?

  reageer
 • .\/\/.

   

  En wat doen we dan met de honderdduizenden Nederlanders die in het buitenland wonen, en die daar de broodwinning van de lokale bevolking bedreigen?

  reageer
 • wim

   

  De enige noodzaak die er is voor dit soort verblijven is voor de uitbaters/eigenaren.

  reageer
 • onbegrip

   

  In zeewolde zitten nu inclusief in het dorp en polenhotel 3000 polen werk voor nederlanders is er bijna niet meer grote transporteurs werken nederlanders de deur uit brievenbus in polen openen omzeilen minimum loon vrachtwagens omkeuren naar pools kenteken dus geen belasting meer betalen nederlanders in de ww en polen aan het werk houden

  reageer
 • Nn

   

  Vertrek met je hele handel naar Polen. Nog even en de NOP lijkt op een "Oostblokpolder". In Emmeloord kom je bij de Aldi en Lidl meer buitenlanders dan mensen uit de polder tegen.

  reageer
 • Simpel

   

  Geef telefoonnummer van Zorg Oude- en Nieuwe Land aangebroeders Daniëls dan kunnen ze de Golfslag kopen voor de opvang van arbeidsmigranten. Geen nieuwbouw nodig in Ens en in Emmeloord geen leeg gebouw.

  reageer
 • Verwonderlijk

   

  Hoe kan men beweren dat het geen aanzuigende werking heeft? Bedrijfseconomische redenen zullen gewaarborgd moeten zijn om een groot aantal arbeidsmigranten te huisvesten. Trouwens als het op deze wijze lukt zijn er meer situaties denkbaar om dergelijke plannen op een geraffineerde wijze tot stand te brengen. Dus heren en dames let op?De polder staat weer op scherp! Is dit nu Goed voor de verstandhouding tussen de burgers ?? Als het lukt maken ze er later toch een vakantiepark van!! Zo dat hebben ze dan toch in de pocket.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert